Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

03

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο ήρωας του Τελ Αβίβ: Ποιος είναι ο έφεδρος που σκότωσε τον έναν τρομοκράτη
ΚΟΣΜΟΣ

Ο ήρωας του Τελ Αβίβ: Ποιος είναι ο έφεδρος που σκότωσε τον έναν τρομοκράτη

Ο Λεβ Κρίτμαν έτρωγε σνίτσελ στην παλιά λιμενική περιοχή της Γιάφα στο Τελ Αβίβ

Ήρωα χαρακτηρίζουν τα διεθνή ΜΜΕ τον άνδρα που κυνήγησε τους τρομοκράτες και σκότωσε έναν εξ αυτών στην τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ. Ο Λεβ Κρίτμαν έτρωγε σνίτσελ στην παλιά λιμενική περιοχή της Γιάφα στο Τελ Αβίβ το βράδυ της Τρίτης όταν άκουσε πυροβολισμούς. Χωρίς να διστάσει, έτρεξε στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο όπου τα δύο μέλη της Χαμάς, η οποία και ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα, Μοχάμαντ Μέσεκ και Αχμέντ Χιμούνι, σκότωναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Ο Κρίτμαν, ο οποίος έσωσε 20 ανθρώπους από το μακελειό πέρυσι τον Οκτώβριο στο φεστιβάλ της Nova, έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τον έναν εξ αυτών. Πλάνα τον δείχνουν να τρέχει πίσω τους καθώς πυροβολεί, αναγκάζοντας τον άλλον να τραπεί σε φυγή. Φρόντισε επίσης τους τραυματίες πριν φτάσουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και ο δεύτερος τρομοκράτης εξουδετερώθηκε λίγο αργότερα από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Οι Aρχές επιβεβαίωσαν αργότερα ότι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 11 τραυματίστηκαν στην επίθεση, η οποία έγινε λίγα λεπτά πριν από το πλήγμα του Ιράν κατά του Ισραήλ με 180 πυραύλους.

«Έχω μαζί μου το όπλο μου πάντα» λέει ο άνδρας που σκότωσε τον έναν τρομοκράτη

Μιλώντας σε τοπικά δίκτυα, ο Κρίτμαν είπε: «Μένω ακριβώς πάνω από τον σιδηροδρομικό σταθμό. Είχα μόλις τελειώσει τη δουλειά μου και πεινούσα, οπότε κατέβηκα κάτω στο εστιατόριο και τότε άκουσα πυροβολισμούς. Υπηρετώ στη Γάζα τους τελευταίους έξι μήνες, κάνοντας αναγνώριση, ψάχνοντας για σήραγγες, οπότε αναγνώρισα αμέσως τον θόρυβο. Δεν μπορείς να κάνεις λάθος με αυτό τον ήχο». Και συνεχίζει: «Έχω μαζί μου όπλο στο Ισραήλ επειδή η πραγματικότητα είναι ότι πάντα κάτι θα συμβεί και είμαι σε εφεδρική υπηρεσία», ενώ ερωτηθείς αν είναι ήρωας, απάντησε: «Είναι πολύ κολακευτικό, αλλά νιώθω περίεργα. Και δεν αισθάνομαι σαν ήρωας». Τα τοπικά δίκτυα σχολίασαν επίσης το γεγονός ότι κυνήγησε τους τρομοκράτες φορώντας σανδάλια, με αποτέλεσμα τα υποδήματά του να έχουν γίνει viral. Ο ίδιος, πάντως, αναφέρει: «Φοράω πάντα αυτά τα σανδάλια».

Πώς αιφνιδίασε τον τρομοκράτη και τον πυροβόλησε

Μιλώντας στο δίκτυο Ynet, ο Κρίτμαν περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη. Είπε πως όταν άκουσε πυροβολισμούς, βγήκε έξω από το εστιατόριο και εντόπισε τους άνδρες στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γιάφα, δίπλα στα πτώματα αρκετών εκ των θυμάτων τους. Έστειλε τότε ένα φωνητικό μήνυμα σε μια ομαδική συνομιλία των φίλων του από τον στρατό, ενημερώνοντάς τους για το τι εξελισσόταν. Στη συνέχεια, οι τρομοκράτες χωρίστηκαν και ο ένας από αυτούς κατευθύνθηκε προς τον Κρίτμαν και έναν αστυνομικό με πολιτικά ρούχα. Ο Κρίτμαν κατάφερε να τον αιφνιδιάσει από το πλάι, πυροβολώντας τον και χτυπώντας τον. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή για λίγο, προτού πέσει στο έδαφος.

Ο Κρίτμαν αναζήτησε καταφύγιο σε ένα κοντινό κτίριο, φοβούμενος ότι ο δεύτερος τρομοκράτης θα επανεμφανιζόταν. Αφού πέρασε λίγη ώρα, επέστρεψε στον τόπο της επίθεσης για να ελέγξει τους τραυματίες. Ένας από αυτούς είχε ακόμα σφυγμό, αλλά δεν ξέρει αν επέζησε τελικά. Ο δεύτερος τρομοκράτης τραυματίστηκε σοβαρά από αστυνομικούς. Επτά άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Γιάφα του Τελ Αβίβ.

Τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ

Μεταξύ των θυμάτων ήταν η 33χρονη Inbar Segev Vigder, η οποία σκοτώθηκε ενώ προστάτευε τον εννέα μηνών γιο της Άρι. Ο Γεωργιανός οδηγός φορτηγού, ο 42χρονος Ilia Nozadze, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, πυροβολήθηκε τρεις φορές και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

Ο 30χρονος νεόνυμφος Shahar Goldman, σκοτώθηκε επίσης, όπως και η μητέρα ενός παιδιού, η 40χρονη Nadia Sokolenco, ο 26χρονος Έλληνας Ίωνας Καρούσης καθώς και ο 24χρονος Revital Bronstein. Το έβδομο θύμα δεν έχει ακόμη κατονομαστεί.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις