Εκλογές ΠΑΣΟΚ – Διαμαντοπούλου: Αν υπήρχε «πασοκόμετρο» θα το είχα σπάσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ – Διαμαντοπούλου: Αν υπήρχε «πασοκόμετρο» θα το είχα σπάσει

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Εκλογές ΠΑΣΟΚ - Διαμαντοπούλου: «Για να κατακτηθεί η ενότητα χρειάζεται προσοχή και στην κορυφή και στη βάση»

03.10.2024 | 18:21

Για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ μίλησε η Άννα Διαμαντοπούλου. Λίγο πριν από την αποψινή κεντρική της ομιλία στην Αθήνα με την οποία ουσιαστικά κορυφώνει την προεκλογική της μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, η πρώην υπουργός και πρόεδρος του δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη μίλησε στον Αθήνα 9,84 και περιέγραψε τις θέσεις και τις σκέψεις της για το ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε στο διακύβευμα της επόμενης μέρας. Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει» αλλά…υπό προϋποθέσεις και σχολίασε σχετικά: «Χρειαζόμαστε ένα άλμα και αυτό θέλει αλλαγή, να μην παραμείνουμε στάσιμοι. Δεν πρέπει να… συριζοποιηθούμε. Να μη δώσουμε την αίσθηση ότι …κολλάμε ΣΥΡΙΖΑ και ότι λειτουργούμε με συνθήματα, φωνές, προτάσεις χωρίς βάθος και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση για να κερδίσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Απαντώντας στην κριτική που της ασκείται πως ήταν απούσα τα προηγούμενα χρόνια, τόνισε: «Είμαι σταθερά στο χώρο, δεν έχω να αποδείξω τίποτα. Δεν χρειάζεται κάποιος να μετράει τα σκαλιά της Χαριλάου Τρικούπη, υπάρχουν και άλλα πράγματα και είναι σημαντικό να ανοίγει τους ορίζοντές του».

Για την επίμαχη δήλωση Δούκα

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη δήλωση του συνυποψηφίου της και Δημάρχου Αθηναίων , Χάρη Δούκα , ότι «δεν θα γίνουμε ξανά δεκανίκι της ΝΔ», σημείωσε: «Το ΠΑΣΟΚ, μέσα στην ιστορία του και έχοντας μεγάλους ηγέτες, χρειάστηκε σε δύσκολες στιγμές να συμμετέχει σε οικουμενικές κυβερνήσεις ή να συνεργαστεί με άλλα κόμματα όπως η ΝΔ. Ποτέ δεν θεώρησα ότι γίναμε δεκανίκι. Είναι προσβλητικό να λέγεται αυτό για το ΠΑΣΟΚ γιατί το έκανε για λόγους εθνικού συμφέροντος, για να σώσει την Ελλάδα. Η λογική ότι το ΠΑΣΟΚ θα γίνει δεκανίκι της δεξιάς είναι στο μυαλό ανθρώπων που το θεωρούν ένα μικρό κόμμα που πρέπει να πάει είτε από εδώ είτε από εκεί. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα πάει ούτε από εδώ ούτε από εκεί. Δεν θα ερωτηθεί τι θα κάνει, θα ερωτηθούν οι άλλοι. Στόχος είναι να είμαστε πρώτο κόμμα».
Η κ. Διαμαντοπούλου, κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν την προσεχή Κυριακή στις κάλπες, επισημαίνοντας πως μια ευρεία συμμετοχή θα στείλει ένα μήνυμα δυναμικής αντιπολίτευσης για το ΠΑΣΟΚ και κατ΄επέκταση εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης.

«Αν υπήρχε…«πασοκόμετρο» θα το είχα σπάσει»

«Δεν υπάρχει…«πασοκόμετρο». Αν υπήρχε, θα το είχα σπάσει… Έχω βαθιές ρίζες στο κόμμα και διαθέτω την μεγαλύτερη κοινοβουλευτική εμπειρία από όλους τους υποψηφίους. Οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν αμφισβήτησαν την παρουσία μου. Είμαι στην κεντρική ομάδα της Σοσιαλδημοκρατίας στις Βρυξέλλες, βρίσκομαι σταθερά στο χώρο. Είναι σημαντικό να έχεις κομματική, βουλευτική εμπειρία αλλά και εμπειρία έξω από αυτό. Θεώρησα, μετά το 2012 που ήμουν στην κυβέρνηση που πέρασε την πιο δύσκολη περίοδο, ότι θα έπρεπε οι άνθρωποι που ήταν σε κομβικές θέσεις να κάνουν πίσω, να υπάρξει μια νέα πραγματικότητα που θα βοηθούσε το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένο και θα γίνει και δυνατό»

«Οι πολίτες είναι απογοητευμένοι. Το πολιτικό μας σύστημα είναι κουτσό, χωρίς ισχυρή αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει με προϋποθέσεις. Αυτό σημαίνει προγραμματική κατεύθυνση, σχέδιο για το αύριο και την καθημερινότητα των ανθρώπων. Θα επιλέξουμε ηγεσία που ο ρόλος της θα είναι καθοριστικός. Το ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένο και θα γίνει και δυνατό».

«Ζούμε σε μια εποχή που οι πολίτες δεν είναι καρφωμένοι στα κόμματα. Η ψήφος είναι δανεική και οι άνθρωποι μετακινούνται εύκολα όταν απογοητεύονται. Σε αυτή τη ρευστότητα, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να παρουσιάσει μια τελείως νέα προσέγγιση, να μην είναι στάσιμο ως προς τις θέσεις και τα ποσοστά του, να αναδείξει συγκεκριμένες πολιτικές και να πείσει ότι είναι έτοιμο να αναλάβει και να αλλάξει τη χώρα». «Η θέση μου είναι ξεκάθαρη, Έχω δεσμευτεί ότι θα παραμείνω στο κόμμα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Θα είμαστε όλοι μαζί και θα παραμερίσουμε ό,τι χρειαστεί για να χαράξουμε την επόμενη μέρα. Για να κατακτηθεί η ενότητα χρειάζεται προσοχή και στην κορυφή και στη βάση γιατί δημιουργούνται ρήγματα που δεν μπορούν να επουλωθούν. Πιστεύω στην ενότητα, αλλά θέλει προσοχή για το επόμενο βήμα».

Exit mobile version