Περισσότερους από 105 τόνους βιοαποβλήτων έχει συλλέξει ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερους από 105 τόνους βιοαποβλήτων έχει συλλέξει ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Σε 8 μήνες

04.10.2024 | 16:00

Περισσότερους από 105 τόνους οργανικών βιοαποβλήτων έχει συλλέξει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης τους πρώτους 8 μήνες (Φεβρουάριος – Σεπτέμβριος), που λειτουργεί στην πόλη το πρόγραμμα των «καφέ κάδων» σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΕΔΣΝΑ. Με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε το Περιβάλλον και υλοποιούμε την κυκλική οικονομία!

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά: «Το πρόγραμμα του καφέ κάδου λειτουργεί στην πόλη μας από τον Φεβρουάριο και ήδη είναι εμφανή τα αποτελέσματα, καθώς έχουμε συλλέξει περισσότερους από 105 τόνους οργανικών βιοαποβλήτων. Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης άμεσα, θα επεκτείνει το πρόγραμμα του καφέ κάδου σε επιπλέον επιχειρήσεις, νοικοκυριά ενώ θα ενεργοποιηθεί και το πρόγραμμα των οικιακών κομποστοποιητών». Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κυκλικής Οικονομίας Μαρίνα Μαγκουρίλου τόνισε: «Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας με περιβαλλοντική συνείδηση και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης για την αύξηση της ανακύκλωσης στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης».

Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις;

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να λάβουν αριθμημένο ατομικό καφέ κάδο και θα λαμβάνουνε έκπτωση στα δημοτικά τους τέλη!

Οι οικίες θα πρέπει να λάβουν αριθμημένο ατομικό καφέ κάδο και θα λαμβάνουν έκπτωση 5% (στα 4 έτη 20%) κάθε έτος στα δημοτικά τους τέλη!

Οι οικίες θα μπορούν να αιτούνται για την χρήση οικιακού κομποστοποιητή και θα λαμβάνουν έκπτωση 5% κάθε έτος (στα 4 έτη 20%) στα δημοτικά τους τέλη!

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Καθαριότητας στα τηλέφωνα: 2132051711 και 6930083385 καθώς και μέσω e- mail στο kathariotita@likovrisipefki.gr

Exit mobile version