Μπαλάσκας για Ρομά: “Θα τους πάμε αίμα – Θα μπουν ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ μέσα στα σπιτάκια τους…”

ΕΛΛΑΔΑ

Μπαλάσκας για Ρομά: “Θα τους πάμε αίμα – Θα μπουν ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ μέσα στα σπιτάκια τους…”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ο Σταύρος Μπαλάσκας τόνισε από δω και στο εξής θα γίνονται συχνές επιχειρήσεις από ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ στις περιοχές που ζουν Ρομά.

04.10.2024 | 19:01

Σε εμπρηστικές δηλώσεις κατά των Ρομά προχώρησε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μπαλάσκας τόνισε από δω και στο εξής θα γίνονται συχνές επιχειρήσεις από ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ στις περιοχές που ζουν Ρομά. “Τώρα, θα τους πάμε αίμα, κάθε λίγο θα γίνονται επιχειρήσεις από ειδικές υπηρεσίες. Θα μπουν ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ στα σπιτάκια τους, θα βγάλουμε τα όπλα, τα ναρκωτικά, θα κόψουμε τη ρίζα με τους Αλβανούς που θέλουν να γίνουν καπεταναίοι στην Ελλάδα και να πουλήσουν το χασίσι”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Οργή στην Ανθήλη για τις ρευματοκλοπές των Ρομά- “Κόβουν το ρεύμα στη γιαγιά κι αυτοί δεν τιμωρούνται”
“Έργα” και… νύχτες των συμμοριών Ρομά που μπούκαραν στα σπίτια
Ρομά κλέβουν υαλοκαθαριστήρες από τα αυτοκίνητα στην Κηφισιά ενώ είναι μέσα οι οδηγοί

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σταύρου Μπαλάσκα:

“Συνηθισμένα πράγματα, μία Τετάρτη απόγευμα. Τσιγγάνοι, Ρομά, καταυλισμοί, κλοπές, ληστείες, καλάζνικοφ, καλημέρα.

Για να καθαρίσει αυτή η κατάσταση, πρέπει υποχρεωτικά να αυστηροποιηθεί και αυστηροποιείται ήδη το νομικό πλαίσιο, έτσι ώστε να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Υπάρχουν κάποιοι που φωνάζουν ότι γεμίζουν οι φυλακές, χτίστε άλλες τότε. Να τους αφήσουμε έξω, επειδή γέμισαν οι φυλακές; Δεν γίνεται. Μιλάμε τώρα για την εγκληματικότητα των Ρομά, γιατί στο παρελθόν μας φόβιζαν. Σου έλεγαν ότι θα βγει ο Οικονόμου και αν μιλήσουμε για τους Ρομά, θα μας πουν ρατσιστές.

Κάθε φορά που έλεγα πως είναι άβατο, έπεφτε ξύλο. Όταν έλεγα πως εγκαταλείπουν τα περιπολικά τις καταδιώξεις, μπαίνοντας στους καταυλισμούς, γιατί έπεφταν πιστολιές, γκρίνιαζαν. Δηλαδή, κάπου ξεπερνιέται αυτό. Ξέρετε γιατί το λέω ανέχονταν, και όχι το επέτρεπαν οι άνθρωποι του υπουργείου; Το λέω γιατί όλη αυτή τη δουλειά την έκαναν αστυνομικοί, όχι ανώτατοι αξιωματικοί ή παράγοντες του υπουργείου που ίσως αυτοί το επέτρεπαν. Το 80% της δουλειάς το έκαναν οι αστυφύλακες, που εντάσσονται στο κομμάτι της ανοχής. Τώρα, θα τους πάμε αίμα, κάθε λίγο θα γίνονται επιχειρήσεις από ειδικές υπηρεσίες. Θα μπουν ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ στα σπιτάκια τους, θα βγάλουμε τα όπλα, τα ναρκωτικά, θα κόψουμε τη ρίζα με τους Αλβανούς που θέλουν να γίνουν καπεταναίοι στην Ελλάδα και να πουλήσουν το χασίσι”.

 

Exit mobile version