Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

04

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κασσελάκης Ξυλόκαστρο: «Η διαδρομή έχει εμπόδια, πέφτουμε, ξανασηκωνόμαστε»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης Ξυλόκαστρο: «Η διαδρομή έχει εμπόδια, πέφτουμε, ξανασηκωνόμαστε»

Κασσελάκης Ξυλόκαστρο: Αυτοψία στα κατεστραμμένα από την καταστροφική πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο

Επίσκεψη στα καμένα στο Ξυλόκαστρο πραγματοποίησε σήμερα ο εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Από την φωτιά στο Ξυλόκαστρο, που έκαιγε για τέσσερις ημέρες, έχασαν τη ζωή τους δυο άνδρες, ο 35χρονος Δημήτρης Σελέκος και ο 40χρονος Βασίλης Κυριάκος. «Βλέπω τη ζημιά και αυτό μετά από λίγες εβδομάδες ξεχνιέται από τους αρμοδίους», δήλωσε ο Στ. Κασσελάκης, εκφράζοντας την ανησυχία του για την κατάσταση. Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά και κινδύνεψαν να χάσουν τα σπίτια τους.

Συνομίλησε με τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς και ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της επιχείρησής τους, καθώς και για τις προσπάθειές τους να περιορίσουν την έκταση της καταστροφή και τους εξέφρασε την εκτίμησή του για την αφοσίωση και την αυταπάρνησή τους. Ο Στέφανος Κασσελάκης συνομίλησε με μια μελισσοκόμο της περιοχής, η οποία έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά. Η μελισσοκόμος εξέφρασε τα παράπονά της σχετικά με την απαιτούμενη διαδικασία για την αποζημίωση, καθώς όπως ανέφερε, της ζητήθηκε το ποσό των 280 ευρώ για την υποβολή της αίτησης που αφορά τη ζημιά που υπέστη.

«Έχω χάσει την επιχείρησή μου και το πληρώνω κιόλας», τόνισε η ίδια, υπενθυμίζοντας τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες από τις καταστροφές. Η συζήτηση αυτή αναδεικνύει την ανάγκη για ανακούφιση και στήριξη των πληγέντων, αλλά και την πίεση που ασκεί η γραφειοκρατία σε κρίσιμες στιγμές.

Συναντήθηκε με πολίτες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέχεια της επίσκεψης του στο Ξυλόκαστρο, ο Στ. Κασσελάκης συναντήθηκε με πολίτες, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που τον υποδέχτηκαν θερμά λέγοντας του: «είμαστε εδώ γιατί είσαι εσύ εδώ».

Ο κ. Κασσελάκης εξέφρασε την επιθυμία του να αλλάξει το κόμμα, ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών, και υπογράμμισε ότι σκοπός του είναι να δώσει την εξουσία στα χέρια τους, τονίζοντας: «Εσείς θα αποφασίζετε». Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον διαβεβαίωσαν για τη στήριξη τους λέγοντας: «είμαστε μαζί σου, θα είσαι πάντα ο πρόεδρός μας» ενώ συμπλήρωναν «Πέσαμε πολλές φορές Πρόεδρε κ τώρα ήρθες εσύ μας σήκωσες». Ο ίδιος, απαντώντας στην ενθουσιώδη υποστήριξη, ανέφερε: «η διαδρομή έχει εμπόδια, πέφτουμε, ξανασηκωνόμαστε».

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζει ότι «δεν είναι δυνατόν να συνηθίσουμε την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού, δεν μπορεί στην Ελλάδα του 2024 να ζούμε κάθε μέρα στην ανασφάλεια» και παρουσιάζει τις «βασικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»:

1. Δημιουργία Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας, για να ξεφύγει επιτέλους η πολιτική προστασία από την κομματοκρατία.

2. Κάλυψη 3.500 κενών θέσεων στην πυροσβεστική με προτεραιότητα στους εποχικούς πυροσβέστες. Δημιουργία ειδικού κλάδου δασοπυροσβεστών.

3. Νέα, καινούρια, καλύτερα οχήματα. Παραγγελία νέων Λέοπαρντ. 4. Σύσταση Διαρκούς Επιτροπής Αποκατάστασης με αποστολή την άμεση κατάρτιση συγκεκριμένου, ειδικού σχεδίου αποκατάστασης της εκάστοτε πληγείσας περιοχής. 5. Άμεση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Πρώτης Αρωγής.

Βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη από τον βουλευτή Κορινθίας

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός εκτόξευσε βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη για το γεγονός ότι δεν είχε λάβει ενημέρωση για την επίσκεψη του κ Κασσελάκη στην περιοχή του. Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Ψυχογιός ανέφερε ότι ο κ. Κασσελάκης βρέθηκε στο Ξυλόκαστρο ενώ ο ίδιος έκανε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή. «Αφήνω αυτή την πρακτική του Στ. Κασσελάκη στην κρίση του κόσμου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας και της κορινθιακής κοινωνίας, που με γνωρίζουν πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Ψυχογιός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις