Η προσθήκη γιαουρτιού όχι μόνο προσθέτει γεύση αλλά και κρατά το κέικ υγρό και τρυφερό.
Αυτό το κέικ βανίλιας με γιαούρτι είναι η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν μια γευστική και εύκολη συνταγή. Αφράτο, γλυκό και με μια υπέροχη γεύση βανίλιας, είναι τέλειο για κάθε στιγμή της ημέρας. Είτε το σερβίρετε στο πρωινό σας με τον καφέ, είτε ως επιδόρπιο στο γεύμα, σίγουρα θα ενθουσιάσει τους πάντες. Η προσθήκη γιαουρτιού όχι μόνο προσθέτει γεύση αλλά και κρατά το κέικ υγρό και τρυφερό. Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή και δημιουργήστε το τέλειο κέικ που θα γίνει το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ.
Συνταγή για κέικ βανίλιας με γιαούρτι
Υλικά:
1 φλιτζάνι (240 γρ.) γιαούρτι (φυσικό ή βανίλια)
1 φλιτζάνι (200 γρ.) ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι (120 ml) ηλιέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
3 αυγά
1 ½ φλιτζάνι (190 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώστε μια φόρμα για κέικ ή στρώστε την με αντικολλητικό χαρτί.
Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το λάδι και τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σταδιακά προσθέστε το μείγμα αλευριού στο μείγμα γιαουρτιού, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίξτε τη ζύμη στη φόρμα και ψήστε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγετε στο κέντρο του κέικ.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά στη φόρμα και μετά μεταφέρετέ το σε σχάρα να κρυώσει εντελώς. Καλή απόλαυση.