Το κόκκινο χαλί της Βουλής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το κόκκινο χαλί της Βουλής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Όλους τους βουλευτές της ΝΔ ξεχωριστά θα συναντήσει από Δευτέρα ο πρωθυπουργός

05.10.2024 | 15:00

γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης

Συναντήσεις με βουλευτές της ΝΔ ξεκινά από Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες της Alpha freepress, ο πρωθυπουργός θα δει όλους τους βουλευτές μαζί, αλλά και καθένα ξεχωριστά, ώστε να έχει άποψη για τα προβλήματα που υπάρχουν στις περιφέρειές και κυρίως στους πολίτες, οι οποίοι έχουν θέματα με μια σειρά από προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αντιληφθεί σε μεγάλο βαθμό την κόπωση που καταγράφεται στο εκλογικό σώμα από την πενταετή διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και προσπαθεί να κινητοποιήσει τις πολιτικές δυνάμεις της παράταξης, ώστε να δώσει όραμα και ελπίδα ότι θα συνεχιστούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Για να συμβεί όμως αυτό, πρέπει να τρέξουν μια σειρά από θέματα που έχουν στα συρτάρια τους οι υπουργοί.

Με δεδομένο ότι οι βουλευτές της ΝΔ έχουν παράπονα από συγκεκριμένους υπουργούς και όχι από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναθέσει τον Γιώργο Μυλωνάκη και τον Άκη Σκέρτσο να καταγράψουν τις διαφωνίες και τα παράπονα που υπάρχουν, ώστε να υπάρξει αποτελεσματικότερη προσέγγιση υπουργών και βουλευτών, με γνώμονα την συνεργασία και την επίλυση των θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών.

Στις αρχές του 2025 θα ασχοληθεί ο Μητσοτάκης με το θέμα της ΠτΔ

Δεν έχει πάρει απόφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μέλλον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο. Αυτή είναι η πραγματικότητα που ισχύει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή στην κυβέρνηση και ειδικότερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκτός από το ότι η συζήτηση για το θέμα αυτό είναι πολύ πρώιμη, όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το δικό μας ρεπορτάζ επιμένει ότι παρά την ονοματολογία που γράφεται σε πολλά ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός δεν έχει ασχοληθεί, ούτε έχει συζητήσει με κάποιον το θέμα αυτό τώρα. Έχει άλλες προτεραιότητες και όταν πάρει τις τελικές του αποφάσεις, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν τις αρχές του νέου έτους. Τότε δηλαδή που θα ξεκινήσει θεσμικά και επίσημα η συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Τσίπρας θέλει να στηρίξει την υποψηφιότητα Φαραντούρη

Με ανάρτηση στα social media ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Νικόλας Φαραντούρης. Η τελική απόφαση του Έλληνα ευρωβουλευτή και καθηγητή ευρωπαϊκού δικαίου και δικαίου ενέργειας, ελήφθη μετά την παρότρυνση σημαντικού αριθμού μελών της Κεντρικής Επιτροπής και κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Νίκου Φαραντούρη. Οι δυο άνδρες συνομιλούν συχνά τηλεφωνικά για τις πολιτικές εξελίξεις. Είναι προφανές ότι εάν κινητοποιηθεί ο μηχανισμός του Αλέξη Τσίπρα, θα αποδυναμωθεί σημαντικά η υποψηφιότητα Φάμελλου και είναι πολύ πιθανό ο Νίκος Φαραντούρης να αποκτήσει εσωκομματική δυναμική. Αυτό όμως είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον, αφού διαμορφωθούν πλήρως οι εσωκομματικές ισορροπίες…

Δεν προτίθεται να κάνει κόμμα ο Παύλος Γλύξμπουργκ

Το γνωστό έργο που παίζεται από παλιά, άρχισε να ξαναπαίζεται με αφορμή τις ζυμώσεις που γίνονται στο πολιτικό σύστημα. Κάποιοι έχουν αρχίσει και ρίχνουν στο τραπέζι το σενάριο της δημιουργίας κόμματος από τον Παύλο, τον πρωτότοκο γιο του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ. Λοιπόν, επειδή κάναμε ρεπορτάζ και μάλιστα πολύ καλό, τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει στο μυαλό του Παύλου. Και όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά δεν σκοπεύει να μείνει μόνιμα στην Ελλάδα. Γίνεται αρχηγός κόμματος από το… εξωτερικό; Μάλλον όχι…

Exit mobile version