Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

06

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κοκαΐνη και κάνναβη πίσω από… ταμπλό και καθίσματα
ΕΛΛΑΔΑ

Κοκαΐνη και κάνναβη πίσω από… ταμπλό και καθίσματα

Συλλήψεις σε κέντρο και Μαραθώνα

Πίσω από το ταμπλό και στα καθίσματα, έκρυβε οδηγός αυτοκινήτου ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης που διακινούσε στην περιοχή του Ψυρρή.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών,  πήραν πληροφορίες για τη μάρκα, τον τύπο και το χρώμα του οχήματος με το οποίο γινόταν η μεταφορά των ναρκωτικών για την τελική πώληση σε ενδιαφερόμενους. Μετά από έρευνα λεπτομερή που στηρίχτηκε στην παρατήρηση αμέτρητων αυτοκινήτων,  με τη βοήθεια της Ο.Π.Κ.Ε και της Άμεσης Δράσης, οι αστυνομικοί, εν τέλει, εντόπισαν αυτό, που τους ενδιέφερε, με οδηγό  έναν αλλοδαπό. Τον κάλεσαν για έλεγχο και βρήκαν κοκαΐνη και κάνναβη στο ταμπλό και στα πίσω καθίσματα.

Στην επίσημη ενημέρωσή της  η Αστυνομία, αναφέρει:«Κατόπιν  αξιοποίησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση του ανωτέρω στη διακίνηση ναρκωτικών, που πραγματοποιούσε με συγκεκριμένο όχημα, εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας βραδινές ώρες της 4-10-2024 από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο 26χρονος, να κινείται με το εν λόγω όχημα και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Μετά από έρευνα στην κατοχή και στο εσωτερικό του οχήματος του, και συγκεκριμένα στα πίσω καθίσματα και πίσω από το ταμπλό του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

10 αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες 6,09 γραμμ. κοκαΐνης, 23- αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες 59,6- γραμμ. κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.

Σε επακόλουθη έρευνα στην οικία του στη Νέα Σμύρνη βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

6,94 γραμμ. κοκαΐνης, 9 συσκευασίες περιέχουσες  1 κιλό και 515 γραμμ. κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 2.095 ευρώ και 230 δολαρίων, 2 ζυγαριές ακριβείας, κινητό τηλέφωνο και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Με χειροπέδες βρέθηκε τις ίδιες ώρες κι ένας 35χρονος, ο οποίος διακινούσε κι αυτός κάνναβη και κοκαΐνη, στην περιοχή του Μαραθώνα. Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας,  για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Και σ αυτή την περίπτωση έφθασαν πληροφορίες στις Αρχές και με την έρευνα που ακολούθησε «εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας ο 35χρονος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Μετά από έρευνα στην κατοχή και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

5,8 γραμμ. κοκαΐνης, 49,1 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 2 τρίφτες κάνναβης, 3  ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 620 ευρώ και ποσότητα λιπάσματος.

Τέλος, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου,  στο κέντρο της Αθήνας, τη Δίωξη Ναρκωτικών, 28χρονος αλλοδαπός και 26χρονη ημεδαπή, για -κατά περίπτωση- παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και βία κατά υπαλλήλων.  Επιπλέον συνελήφθη και 27χρονος αλλοδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και βία κατά υπαλλήλων.

Αναφέρει η Αστυνομία:

«Κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση ατόμων που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση κοκαΐνης και φαρμακευτικών δισκίων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα. Ειδικότερα, ο 27χρονος κατελήφθη να κατέχει αυτοσχέδια συσκευασία, που περιείχε κοκαΐνη, την οποία είχε προμηθευτεί λίγο νωρίτερα από τον 28χρονο κατηγορούμενο.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς σε 2 οικίες των κατηγορουμένων, στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

·   19,3 γραμμ. κοκαΐνης, 24 φαρμακευτικά δισκία, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των -4.860- ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις