Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

06

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιράν: Ακυρώθηκαν οι πτήσεις από όλα τα αεροδρόμια
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ακυρώθηκαν οι πτήσεις από όλα τα αεροδρόμια

«Το Ιράν έχει προετοιμάσει ένα σχέδιο για να απαντήσει σε ενδεχόμενη ισραηλινή επίθεση» μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της Τεχεράνης

Οι πτήσεις από όλα τα αεροδρόμια του Ιράν ακυρώθηκαν από τις 21:00 της Κυριακής, τοπική ώρα, έως τις 06:00 αύριο, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου. Την καθολική ακύρωση πτήσεων «λόγω επιχειρησιακών περιορισμών» μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, επικαλούμενα εκπρόσωπο του Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας. Αυτό συμβαίνει εν μέσω φόβων για πιθανή ισραηλινή επίθεση μετά το μπαράζ πυραύλων που εκτόξευσε η Τεχεράνη εναντίον του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου.

«Το Ιράν έχει προετοιμάσει ένα σχέδιο για να απαντήσει σε ενδεχόμενη ισραηλινή επίθεση μετά την πυραυλική επίθεση αντιποίνων της χώρας εναντίον του την περασμένη εβδομάδα» μετέδωσαν επίσης τα μέσα ενημέρωσης της Τεχεράνης. «Το σχέδιο για την απαραίτητη απάντηση σε μια πιθανή δράση των σιωνιστών έχει προετοιμαστεί πλήρως», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, επικαλούμενο «ενημερωμένη πηγή» των ενόπλων δυνάμεων. Το Σάββατο, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί προειδοποίησε για μια «ανάλογη και παρόμοια αντίδραση από το Ιράν, και ακόμη ισχυρότερη» εάν το Ισραήλ προβεί σε αντίποινα. Την Κυριακή, ο υπουργός Πετρελαίου Μοχσέν Πακνετζάντ επισκέφθηκε μια σημαντική πετρελαϊκή τοποθεσία στον Κόλπο, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για πιθανά ισραηλινά πλήγματα στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις