Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

06

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αγγούρια διατήρηση: Το κόλπο για να μείνουν τραγανά
PLUS

Αγγούρια διατήρηση: Το κόλπο για να μείνουν τραγανά

Αγγούρια διατήρηση: Την λύση δίνει η σεφ Κατ Άσμορ

Υπάρχει τρόπος να διατηρήσετε τα αγγούρια φρέσκα και τραγανά ακόμα και αν τα έχετε αποθηκεύσει επί μέρες το ψυγείο. Την λύση δίνει η σεφ Κατ Άσμορ, που βρίσκεται πίσω από τον λογαριασμό @katcancook στο TikTok. Πρώτα από όλα, προτείνει να βγάλετε τα αγγούρια από τη σακούλα ή τη συσκευασία που τα αγοράσατε. «Ο τρόπος μεταφοράς των προϊόντων συχνά δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο θα έπρεπε να αποθηκεύονται», εξηγεί. Στη συνέχεια, προτείνει να τα πλύνετε και να στεγνώσετε ώστε να φύγει η επιπλέον υγρασία. Ισχυρίζεται ότι τα αγγούρια έχουν δύο «εχθρούς» – οξυγόνο και νερό. «Πολύ λίγο ή πάρα πολύ από τα δύο θα τα κάνει να στραφούν εναντίον σου», είπε. «Τα αγγούρια είναι γεμάτα νερό, οπότε αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να απορροφήσουμε την υγρασία», εξήγησε. Στη συνέχεια πήρε μία σακούλα σιλικόνης που κλείνει με ζιπ και έβαλε μέσα σε αυτή χαρτί κουζίνας με τέτοιο τρόπο ώστε να αγκαλιάζει και από τις δύο πλευρές τα αγγούρια που τοποθέτησε στη μέση. Αφού σφράγισε τη σακούλα, την έβαλε στο ψυγείο. «Η χαρτοπετσέτα θα σας βοηθήσει να απορροφηθεί η υπερβολική υγρασία για να διατηρήσετε τα αγγούρια σας φρέσκα», εξήγησε η Άσμορ.

Πολλοί ήταν οι χρήστες που σχολίασαν το βίντεο. Κάποιοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την πρόταση, ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι αν ακολουθήσουν τη συμβουλή της, πιθανόν να μην μπουν στον κόπο να ανοίξουν ποτέ ξανά τη σακούλα. Ένας άλλος χρήστης πρόσθεσε: «Τα αγοράζω απλώς για να κάνω πειράματα μούχλας στο συρτάρι λαχανικών». Άλλος σχολίασε: «Διαπίστωσα ότι το χαρτί ψησίματος λειτουργεί ακόμα καλύτερα από τις χαρτοπετσέτες. Δεν έχω ιδέα γιατί, αλλά δοκιμάστε το».

@katcancook Replying to @lovinlife97 money saving cucumber storage tip 🥒 #producestorage #budgetgroceries #budgetgrocerytips ♬ Cooking show, cute piano violin – ISAo

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις