Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

07

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σαντορίνη: Ψάχνουν τους κατόχους μικρού “θησαυρού” κλοπιμαίων
ΕΛΛΑΔΑ

Σαντορίνη: Ψάχνουν τους κατόχους μικρού “θησαυρού” κλοπιμαίων

33 κλεμμένες συσκευές ζητούν τους... κατόχους τους

Κινητά τηλέφωνα, «έξυπνα ρολόγια» και ηλεκτρονικοί υπολογιστές ζητούν τους… ιδιοκτήτες τους! Τον μικρό θησαυρό, που αποτελείτο από 33 «κομμάτια» σημαντικής αξίας,  βρήκαν οι αστυνομικοί της Αστυνομίας της Θήρας, στην κατοχή 48χρονου αλλοδαπού σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή – διάθεση προϊόντων κλοπής και παράνομη διαμονή στη χώρα μας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί, όπως έγινε γνωστό,  έφθασαν στον 48χρονο, στο πλαίσιο διερεύνησης πρόσφατης  καταγγελίας κλοπής.

Αφού αξιοποιήθηκαν τα στοιχεία, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη έρευνα στην κατοικία του συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν:

-21 συσκευές κινητών τηλεφώνων «smartphones».

9 «έξυπνα» ρολόγια «smartwatches».

2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές αφής «tablet».

«Τα ανευρεθέντα αντικείμενα», αναφέρει η Αστυνομία «αποτελούν προϊόντα κλοπής, κατασχέθηκαν και φυλάσσονται προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι ιδιοκτήτες. Σε βάρος του δράστη κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής στη χώρα του».

Καταγγελίες τουριστών

Για τον εντοπισμό των κατόχων των ηλεκτρονικών συσκευών ήδη εξετάζονται και οι καταγγελίες τουριστών που επισκέφθηκαν εφέτος το καλοκαίρι το νησί της Σαντορίνης και έπεσαν θύματα κλοπής. Ηδη στις 21 Σεπτεμβρίου είχαν συλληφθεί δύο αλλοδαποί, ηλικίας 50 και 56 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε, τότε,  δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένης κλοπής, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία. Οι δράστες, έλεγε η Αστυνομία,  εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό πολιτών στην περιοχή της Οίας, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, αφαίρεσαν πορτοφόλι από αλλοδαπό. Οι  δράστες, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με συγκεκριμένη δομή, έχοντας σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε χώρους όπου συνωστίζονταν τουρίστες. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τα χρηματικά ποσά 795 € και 2.091 $. Εξετάζεται αν μέρος των κλαπέντων πουλήθηκαν στον 48χρονο, ο οποίος συνελήφθη για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Παράλληλα βέβαια εξετάζονται και άλλες καταγγελίες πολιτών της Θήρας προκειμένου να βρεθούν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες των ανευρεθέντων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις