Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

07

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σφηνάκια με απορρυπαντικό: Σε κρίσιμη κατάσταση οι πέντε
ΕΛΛΑΔΑ

Σφηνάκια με απορρυπαντικό: Σε κρίσιμη κατάσταση οι πέντε

Σφηνάκια με απορρυπαντικό: Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι η ουσία ήταν απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων

Σε κρίσιμη κατάσταση στις ΜΕΘ ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου νοσοκομείου παραμένουν οι τρεις τουρίστες – ένας 35χρονος Γερμανός και δύο Βρετανοί, 69 και 67 ετών-  καθώς και ο 45χρονος εργαζόμενος και ο 38χρονος μπάρμαν, οι οποίοι ήπιαν σφηνάκια ρακής, τα οποία αποδείχτηκε τελικά ότι περιείχαν καυστική ουσία, σε ξενοδοχείο στις Γούβες, στο Ηράκλειο. Τα σφηνάκια σερβιρίστηκαν από 29χρονη μπαργούμαν, η οποία τα προσέφρε ως κέρασμα.   Όπως αναφέρει ο ιστότοπος cretalive.gr, οι τρεις τουρίστες και ο 45χρονος εργαζόμενος παραμένουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ στη ΜΕΘ του Βενιζελείου βρίσκεται ο μπάρμαν, διασωληνωμένος σε καταστολή και με μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας. Ο 38χρονος έχει υποστεί οιδήματα στην κοιλιακή χώρα και στον φάρυγγα, με την κατάστασή του να κρίνεται πολύ σοβαρή.

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης, στο ξενοδοχείο αναμένεται τελωνειακός έλεγχος. Υπενθυμίζεται πως σήμερα, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, επρόκειτο να  απολογηθούν στον ανακριτή ο διευθυντής του ξενοδοχείου, ο 38χρονος εργαζόμενος και η 29χρονη μπαργούμαν.  Το παραλίγο μοιραίο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής, όταν η 29χρονη βρήκε στο ψυγείο ένα γυάλινο μπουκάλι που νόμιζε ότι ήταν τσικουδιά και κέρασε την παρέα και τους δύο συναδέλφους της, ενώ σέρβιρε και στον εαυτό της ένα ποτήρι, αλλά δεν πρόλαβε να καταναλώσει το ποτό.

Οι πέντε άνδρες που το ήπιαν, παρουσίασαν αμέσως συμπτώματα δηλητηρίασης και κλήθηκαν ασθενοφόρα που τους παρέλαβαν. Οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό προχώρησαν στις συλλήψεις των υπευθύνων του ξενοδοχείου και του μπαρ και τους οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου με την δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος τους για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης από αμέλεια. Δείγμα από την χημική ουσία εστάλη για ανάλυση στο χημείο για να εξακριβωθεί το είδος της και διενεργείται προανάκριση για να διαπιστωθεί πώς βρέθηκε στο ψυγείο του μπαρ. Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι η ουσία ήταν απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις