Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

07

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Μακαλιάς – αδερφός: Όταν τον έχασα, πέρασα από όλα τα στάδια για να το ξεπεράσω
LIFESTYLE

Μακαλιάς – αδερφός: Όταν τον έχασα, πέρασα από όλα τα στάδια για να το ξεπεράσω

Μακαλιάς - αδερφός: Όλα αυτά που λένε ότι η απώλεια θέλει χρόνο, ισχύει, δήλωσε

Ο Δημήτρης Μακαλιάς μίλησε για την τωρινή περίοδο της ζωής του, τη σύζυγό του, Αντιγόνη Ψυχράμη, την απώλεια του αδελφού του, και άλλα. Ο ηθοποιός έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου. Αρχικά, είπε: «Αυτήν την περίοδο είμαι στα καλύτερά μου, περνάω πάρα πολύ καλά και νιώθω ευτυχισμένος. Είμαι από τη φύση μου πολύ θετικός και ευτυχισμένος. Πρέπει να γίνει κάτι ακραίο για να μου χαλάσει τη διάθεση. Δεν μου αρέσει το ψέμα, η κοροϊδία και η αδικία. Οι άνθρωποί μου μπορούν να με φτάσουν στα ουράνια. Η σύζυγός μου με εκνευρίζει σε απλά, μικρά, καθημερινά πράγματα που έχουν την τάση να με βγάζουν εκτός εαυτού».

Για το πώς ήταν ως παιδί, ο ηθοποιός ανέφερε: «Όταν ήμουν μικρός μου άρεσε πολύ το σχολείο και ήμουν καλός μαθητής». Ο Δημήτρης Μακαλιάς έχασε τον αδελφό του το 2008 από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία μόλις 30 ετών. Πάνω σε αυτό, περιέγραψε: «Έχω χάσει τον αδερφό μου. Διαχειρίζεται σιγά-σιγά. Όλα αυτά που λένε ότι η απώλεια θέλει χρόνο, ισχύει. Πέρασα από όλα τα στάδια για να το ξεπεράσω, του θυμού, της άρνησης, της θλίψης και τώρα υπάρχει μια ζεστασιά, ας πούμε. Σαν σήμερα, είχε γενέθλια».

Αναφορικά με το θέμα του έρωτα, ο κωμικός σχολίασε: «Ο έρωτας για μένα είναι όταν δεν θες να αποχωριστείς τον άλλον δευτερόλεπτο, ακόμα και τις στιγμές που βαριέσαι ή τις στιγμές που δεν θα ήθελες να τον βλέπεις. Όταν όλο σου το είναι θέλει να είναι με αυτόν τον άνθρωπο, νομίζω ότι αυτό λέγεται έρωτας. Ερωτεύτηκα την Αντιγόνη αμέσως σε αντίθεση με εκείνη. Από το πρώτο δευτερόλεπτο που την είδα ένιωσα ότι κάτι υπήρχε, αλλά πέρασαν αρκετά χρόνια για να έρθουμε κοντά και να γνωριστούμε και να δει το δικό μου φως, ενώ εγώ είδα το δικό της από την πρώτη στιγμή. Στην Αντιγόνη με εκνευρίζει ότι δεν είναι οργανωμένη και ξεχνάει πράγματα σε αντίθεση με μένα. Η Αντιγόνη ενοχλείται από την υπεροψία και το ύφος μου που κρίνει κάποιο θέμα της».

Για το αν είναι καλός φίλος, απάντησε: «Θεωρώ ότι δεν είμαι καλός φίλος γιατί δεν είμαι συνεπής φίλος και είμαι μοναχικός χαρακτήρας. Νιώθω ότι με τους φίλους τα έχω πάει χάλια. Δεν προσφέρω, δεν δίνω, τους ξεχνάω. Πάντα θα είμαι εκεί για τους φίλους μου, αλλά δεν θα κάνω εγώ το πρώτο βήμα. Μου άρεσει η μοναξιά. Το έχω πει ότι αν με αφήσει κάποια στιγμή η Αντιγόνη δεν θα με ξαναδεί άνθρωπος».

Σχετικά με τη δουλειά του, ο Δημήτρης Μακαλιάς δήλωσε: «Η δουλειά δεν με αγχώνει γιατί πάντα ήμουν εργατικός, πάντα άνοιγα τα πλοκάμια μου σε διαφορετικά πεδία. Δεν πληγώνομαι με την απόρριψη στη δουλειά. Έχω δημιουργήσει έναν μηχανισμό άμυνας για να είμαι πάντα ικανοποιημένος. Όταν κάνω ένα δοκιμαστικό, το ξεχνάω και συμπεριφέρομαι σαν να μην έχω πάρει τη δουλειά».

Ενώ, για τις ιδιοτροπίες του, ομολόγησε: «Έχω ιδιοτροπίες στην καθημερινότητά μου. Είμαι πολύ αναλυτικός που κουράζει τους ανθρώπους. Έχω πάρα πολλούς ψυχαναγκασμούς με αντικείμενα και πράγματα. Πριν βγω στην σκηνή τσεκάρω το φερμουάρ μου και έχω πάντα μαζί μου ένα δεύτερο παντελόνι. Οι δικοί μου άνθρωποι δε θέλω να έρχονται σε πρεμιέρα, προτιμώ να έρχονται στις επόμενες παραστάσεις». Τέλος, ο Δημήτρης Μακαλιάς μίλησε για τον ρόλο του ως πατέρας: «Ως πατέρας αφιερώνω χρόνο και αγάπη για τα παιδιά μου. Πιστεύω πως κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις