Σκανδαλίδης για εκλογές ΠΑΣΟΚ: «Ο νέος αρχηγός πρέπει να ξεκινήσει κάτι τελείως καινούργιο»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκανδαλίδης για εκλογές ΠΑΣΟΚ: «Ο νέος αρχηγός πρέπει να ξεκινήσει κάτι τελείως καινούργιο»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ και την προσέλευση

07.10.2024 | 15:00

Ο Κώστας Σκανδαλίδης μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, το ιστορικό στέλεχος και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, τόνισε αρχικά στο MEGA σχετικά με τα αποτελέσματα, ότι «είδαμε μια προεκλογική εκστρατεία πάρα πολύ σοβαρή, αναβαθμίζει την πολιτική και παράλληλα ο καθένας είχε κάτι να πει και να προσφέρει και να κερδίσει». Στην συνέχεια ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Νομίζω ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δικαιολογημένα θα ισχυριστεί ότι επιβεβαιώθηκε η προεδρία του και μπαίνει με ούριο άνεμο στον δεύτερο γύρο». Για τον Χάρη Δούκα τόνισε: «Ο Χάρης Δούκας θα πει ότι παρά την μεγάλη επίθεση που δέχθηκε από παντού, κατάφερε να μπει στον δεύτερο γύρο και διεκδικεί με τις δικές της πιθανότητες».

Για τον Παύλο Γερουλάνο: «Ο Παύλος Γερουλάνος έκανε μια εξαιρετική προεκλογική εκστρατεία και έφτασε στην πηγή και παραλίγο να πιει νερό. Ηταν μια πολύ σοβαρή υποψηφιότητα». Για την Άννα Διαμαντοπούλου: «Η κ. Διαμαντοπούλου παρότι είχε τόσο καιρό έξω από τον χώρο, ήρθε, πήρε ένα πολύ σημαντικό ποσοστό, έδωσε με τη σοβαρότητά της και τις θέσεις της μια διέξοδο σε κάποιος που είχαν μια αντίληψη πιο εκσυγχρονιστική». Για τον Μιχάλη Κατρίνη και την Νάντια Γιαννακοπούλου: «Εδωσαν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο έδωσαν μια μεγάλη σοβαρή μάχη».

Για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ και την προσέλευση

Στην συνέχεια ο πρώην υπουργός ΠΑΣΟΚ επισήμανε: «Το ότι πήγαν 300.000 άνθρωποι, δεν είναι πρόβατα που τα έστειλαν τα κόμματα ή οι υποβολείς. Είναι ένα κομμάτι μιας μεγάλης επιρροής που έχει το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία και αυτό δείχνει ότι αυτό το κόμμα έχει γερές ρίζες. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι αδιάφορο ότι μαζεύτηκαν 300.000 άνθρωποι. Η ρίζα του είναι βαθιά δεν είναι εφήμερη. Δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ».

Για τον Χάρη Δούκα και τον δεύτερο γύρο των εκλογών ΠΑΣΟΚ

Αναφερόμενος στον δήμαρχο Αθηναίων ο οποίος πέρασε στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε:«Ο δήμαρχος Αθηναίων έχει τον δήμο και πρέπει να αποδείξει ότι θα είναι καλός δήμαρχος αν τυχόν δεν εκλεγεί την άλλη Κυριακή. Μπορεί να είναι και ένα μήνυμα για τον ίδιο αυτό. Υπάρχει μια αντιπαράθεση που γινόταν όλο αυτόν τον καιρό περί του δήμου, που την κινούσε κυρίως ο Μπακογιάννης και η Δεξιά όπου ό,τι και να έκανε ο Δούκας ήταν χάλια η Αθήνα ενώ μόλις είχε αναλάβει. Ο άνθρωπος αδικήθηκε σε αυτήν τη διαδικασία και υπέστη και πλήγμα από αυτήν την επίθεση που δέχτηκε. Όταν ένας άνθρωπος έρχεται ξαφνικά από το πουθενά και κερδίζει τον δήμο της Αθήνας και δείχνει και έναν χαρακτήρα λίγο αντιστασιακό στα πράγματα, είναι φανερό ότι για την κυβέρνηση είναι ένας άγνωστος Χ που μπαίνει στο παιχνίδι. Η κυβέρνηση τον θεωρεί πρόβλημα».

Ο Κώστας Σκανδαλίδης αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ: «Ο νέος αρχηγός πρέπει να ξεκινήσει κάτι τελείως καινούριο στην πορεία της παράταξης. Πρέπει οι 300.000 άνθρωποι που ήρθαν, την επόμενη ημέρα να είναι πρωταγωνιστές. Πρέπει να δεσμευτούν αυτήν την εβδομάδα τι θα κάνουν τη Δευτέρα το πρωί με το κόμμα και την κινητοποίηση αυτών των ανθρώπων. Μην τους στείλουμε πάλι στο σπίτι τους, είναι αμαρτία. Αυτοί οι άνθρωποι εκφράζουν πάνω από το 20-25% του εκλογικού σώματος ως μηχανισμός. Το ΠΑΣΟΚ στη συνείδηση του κόσμου παραμένει ένα πολύ μεγάλο πλειοψηφικό κόμμα και αυτό πρέπει ο νέος πρόεδρος να το επιβεβαιώσει από τις πράξεις του». Σχετικά για το αν ο κ. Γερουλάνος και ο κ. Διαμαντοπούλου πρέπει να έχουν θέσεις κλειδιά μιας και είχαν υψηλά ποσοστά στην Αθήνα και την Αττική, ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε: «Πιστεύω ότι ο νέος πρόεδρος πρέπει να φτιάξει ένα πολιτικό κέντρο ισχυρό, να συμμετέχουν όλοι αυτοί που έχουν άποψη, που τους έχει μάθει ο κόσμος, για να δώσουν το μήνυμα ότι ξεκινάει ξανά ένα συλλογικό ΠΑΣΟΚ που θα δώσει την μάχη να φέρει τους 300.000 ανθρώπους στο προσκήνιο. Το ΠΑΣΟΚ έχει “πάγκο” και ομάδα και φάνηκε καθαρά. Όλοι στο παιχνίδι. Δεν θα είναι εύκολη η μάχη του δεύτερου γύρου». Τέλος ο πρώην υπουργός ΠΑΣΟΚ κατέληξε: «Η παράταξη αυτή είναι η πιο ενωμένη παράταξη από όλες στη χώρα και έχει μια τόσο μεγάλη δυνατότητα που εμένα με πονάει που δεν πετάγεται μπροστά να αμφισβητήσει το σύστημα και τις δομές του».

 

Ετικέτες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Exit mobile version