Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

08

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κυψέλη δολοφονία: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στα δύο αδέλφια
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη δολοφονία: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στα δύο αδέλφια

Κυψέλη δολοφονία: «Μας βίαζε όταν ήμασταν παιδιά»

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τελεσθείσα κατά συναυτουργία άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των δύο αδελφών που ομολόγησαν τη δολοφονική επίθεση σε βάρος συγγενικού τους προσώπου στην Κυψέλη. Παράλληλα, διώκονται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τελεσθείσα κατά συναυτουργία και για παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία. Τα δύο αδέλφια πήραν προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν την Παρασκευή. Όσον αφορά τους γονείς τους, η δίκη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου.

«Μας βίαζε όταν ήμασταν παιδιά», υποστηρίζουν τα δύο αδέλφια

Τα δύο αδέλφια, ηλικίας 17 και 19 ετών, ανέφεραν ότι είχαν πέσει θύματα βιασμού από τον θείο τους. «Μας βίαζε όταν ήμασταν παιδιά», ανέφεραν χαρακτηριστικά. Τα τρία άτομα συναντήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας και είχαν έναν έντονο διάλογο, κατά τη διάρκεια του οποίου κατηγόρησαν τον 28χρονο για τους βιασμούς τους στην Αλβανία, όταν ήταν ακόμη παιδιά. Τότε ο 28χρονος φέρεται να τους είπε «έχουν περάσει χρόνια απ’ όταν έγιναν αυτά, ας τα ξεχάσουμε», με τα δύο αδέλφια να απαντούν: «Δεν ξεχνάμε τίποτα, ούτε το έχουμε ξεπεράσει». Τότε ξεκίνησε ο καβγάς που κατέληξε στην οδό Χανίων και στη δολοφονία του 28χρονου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ. Ο άνδρας εντοπίστηκε αιμόφυρτος στη συμβολή των οδών Χανίων και Πατησίων, με τραύματα από μαχαίρι στον λαιμό του. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με το οποίο ο τραυματίας -με καταγωγή από την Αλβανία- διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό», όπου και κατέληξε. Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, αλλά μία ώρα αργότερα εμφανίστηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης τα δύο αδέλφια, που ισχυρίστηκαν ότι ήταν οι δράστες της φονικής επίθεσης. Ο 17χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι αυτός τραυμάτισε θανάσιμα τον 28χρονο, ενώ ο 19χρονος ότι ήταν συνεργός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις