Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

08

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Το Ισραήλ εξουδετέρωσε τους δύο διαδόχους του Νασράλα» λέει ο Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

«Το Ισραήλ εξουδετέρωσε τους δύο διαδόχους του Νασράλα» λέει ο Νετανιάχου

Ο Νετανιάχου απευθύνεται στον λαό του Λιβάνου: Βρίσκεστε σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε την Τρίτη ότι το Ισραήλ εξουδετέρωσε τον διάδοχο του Χασάν Νασράλα, του ηγέτη της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκε σε επίθεση στη Βηρυτό. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μοιράστηκε ένα μήνυμα στο οποίο απευθύνεται «στον λαό του Λιβάνου», προτρέποντάς τον να «απελευθερωθεί από τη Χεζμπολάχ».

Στο μήνυμα αναφέρεται ότι το Ισραήλ «έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του» και ότι έχει «αποδυναμώσει τη Χεζμπολάχ». «Βγάλαμε από τη μέση χιλιάδες τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Νασράλα και του αντικαταστάτη τού Νασράλα και του αντικαταστάτη του αντικαταστάτη του», είπε ο Νετανιάχου. Σημειώνεται ότι, ήδη, το ρεπορτάζ ανέφερε ότι ο διάδοχος του Νασράλα είχε σκοτωθεί από τον στρατό του Ισραήλ, αλλά, ως τώρα, αυτό δεν είχε επιβεβαιωθεί επίσημα.

Ο Νετανιάχου απευθύνεται στον λαό του Λιβάνου: Βρίσκεστε σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι

«Σήμερα, η Χεζμπολάχ είναι πιο αδύναμη από ό,τι ήταν για πολλά-πολλά χρόνια», επισήμανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. «Τώρα εσείς, ο λιβανέζικος λαός, βρίσκεστε σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι. Είναι η επιλογή σας. Μπορείτε τώρα να πάρετε πίσω τη χώρα σας και να την επαναφέρετε στο δρόμο της ειρήνης και της ευημερίας», είπε ο Νετανιάχου. «Αν δεν το κάνετε, η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει να προσπαθεί να πολεμήσει το Ισραήλ από πυκνοκατοικημένες περιοχές εις βάρος σας. Δεν τη νοιάζει αν το Ισραήλ παρασυρθεί σε έναν ευρύτερο πόλεμο», συνέχισε.

Ο Νετανιάχου προειδοποίησε τους πολίτες του Λιβάνου ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν «καταστροφή και πόνο» όπως οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα, αν δεν «απελευθερώσουν» τη χώρα από τη Χεζμπολάχ.«Έχετε την ευκαιρία να σώσετε τον Λίβανο πριν πέσει στην άβυσσο ενός μακροχρόνιου πολέμου, που θα οδηγήσει σε καταστροφή και δυστυχία, όπως βλέπουμε στη Γάζα», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του, απευθυνόμενος στον λαό του Λιβάνου. «Σας λέω, λαέ του Λιβάνου: Ελευθερώστε τη χώρα σας από τη Χεζμπολάχ, ώστε να τελειώσει αυτός ο πόλεμος» ήταν η προτροπή του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις