Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

08

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Άρης Σερβετάλης Στούντιο 4: Με νέο look ο ηθοποιός – «Είμαστε χαμένοι, έχουμε χάσει την ουσία της ζωής»
LIFESTYLE

Άρης Σερβετάλης Στούντιο 4: Με νέο look ο ηθοποιός – «Είμαστε χαμένοι, έχουμε χάσει την ουσία της ζωής»

Άρης Σερβετάλης Στούντιο 4: "Ήμουν στο περιθώριο και όταν είχα κόκκινα μαλλιά και τώρα που πιστεύω στο Θεό"

Ο Άρης Σερβετάλης φιλοξενήθηκε στο Στούντιο 4, σε μία από τις πολύ σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Ο γνωστός ηθοποιός που αποφεύγει τις συνεντεύξεις μίλησε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και στον Θανάση Αναγνωστόπουλο, εξήγησε ότι οι δημόσιες εξομολογήσεις του σχετίζονται με τις δουλειές του στο θέατρο. «Υπάρχει αμηχανία τις συνεντεύξεις… Μέσα σε μισή ώρα πρέπει να πεις πράγματα» είπε ο Άρης Σερβετάλης στους παρουσιαστές. Στη συνέχεια της συζήτησης, η Νάνσυ Ζαμπέτογλου χαρακτήρισε μοναδικό τον τρόπο ντυσίματος και την εμφάνισή του, με τον Άρη Σερβετάλη να επισημαίνει: «Για την εμφάνιση μου αρέσει κάθε φορά που είμαι σε μία παράσταση ή υποδύομαι έναν ρόλο να μπαίνω σε μία διαδικασία αλλαγής πάντα σε συνδυασμό με την αισθητική μου».

Η αποχώρηση από την παράσταση «Ρινόκερος»

Ο Άρης Σερβετάλης μίλησε για την αποχώρησή του από την παράσταση «Ρινόκερος». «Όταν πρέπει να πάρεις θέση σε κάποια διλήμματα, εκεί αναγκαστικά λες ότι εγώ πιστεύω αυτό και το άλλο δεν μπορώ να το υποστηρίξω. Ασχέτως αν είναι σωστή ή όχι, δεν μπορώ να το υποστηρίξω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ξεκάθαρο έξι μήνες πριν παρθεί αυτή η απόφαση από την κυβέρνηση, να διαχωρίζονται οι θεατές σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είχα πει τότε στην παραγωγή και στον καλλιτεχνικό διευθυντή  ότι εγώ δεν μπορώ να το υποστηρίξω, δεν μπορώ να συμμετέχω σε αυτό. Μου είπαν ότι αυτό είναι τρέλα και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει και όταν έγινε τούς είπα ότι πρέπει να φύγω». Ο Άρης Σερβετάλης συμπλήρωσε: «Εγώ έκανα αυτό που αισθανόμουν ως ορθό, αλλά υπάρχει και το “κόστος”, γιατί ο άλλος μπορεί να μην το καταλάβει, ο άλλος μπορεί να το πάρει με έναν άλλο τρόπο. Ο καθένας είναι ελεύθερος να τοποθετηθεί ανάλογα».

“Ήμουν στο περιθώριο και όταν είχα κόκκινα μαλλιά και τώρα που πιστεύω στο Θεό”

“Η πίστη είναι δώρο, σου δίνεται, αν έχεις μια προδιάθεση να αναζητάς την αλήθεια σου δίνεται” δήλωσε ο διάσημος ηθοποιός, μιλώντας για την πίστη του στο Θεό και την Ορθοδοξία ενώ ερωτηθείς για το αν κλονίζεται η πίστη του καθενός ή όχι ο κ. Σερβετάλης σημείωσε ότι αυτό συμβαίνει “γιατί είναι αγώνισμα, είναι ακριβώς το ίδιο και η πνευματική ζωή”. Σχετικά με την περίοδο που άρχισε να επικοινωνεί την στροφή του στην Ορθοδοξία στον κοινωνικό του περίγυρο, ο διάσημος ηθοποιός αποκάλυψε ότι, “έλεγαν ότι έχω τρελαθεί, ότι έχω καεί, ‘πάει αυτός έχει λαλέψει’ έλεγαν, οι φίλοι μου είπαν ‘πάει αυτός έχει ξεφύγει τελείως’ και εγώ έλεγα, “Όχι παιδιά, είχα ξεφύγει, τώρα κάπως έρχομαι σιγά- σιγά”.

“Παλιά που ήμουν με κόκκινα- μπλε μαλλιά ήμουν στο περιθώριο. Τώρα λες Ορθοδοξία παιδιά, Θεός, σχέση, βιωματικά πράγματα πάλι στο περιθώριο”, συμπλήρωσε. “Κατά την άποψή μου είμαστε ακατήχητοι. Δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει Ορθοδοξία, έχουμε έναν τίτλο ότι είναι συντηρητικά, αναχρονιστικά, σκοταδισμός [..] Όμως, όσο πιο βαθιά μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία αναγνωρίζεις ότι ο άνθρωπος είναι ένα μυστήριο, και είναι ένα αγώνισμα και στην καθημερινότητά του και στη συνύπαρξή του με τον άλλον άνθρωπο, επομένως αυτή η σχέση με τον Θεό σε ανατροφοδοτεί και βλέπεις τα πράγματα με άλλο τρόπο, και τη ζωή σου, και τον άνθρωπό σου και τον ίδιο σου τον εαυτό..”, πρόσθεσε.

Ο Άρης Σερβετάλης για το Είσαι το Ταίρι μου

Ο ηθοποιός εξομολογήθηκε ακόμα ότι την περίοδο της δημοφιλούς σειράς στην οποία πρωταγωνιστούσε “Είσαι το ταίρι μου”, δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί την αναγνωρισιμότητα. “Δεν μπορούσα να ισορροπήσω, επομένως έπρεπε να αποτραβηχτώ, γιατί δεν αισθανόμουν χαρά μέσα σε αυτό”, δήλωσε. “Σαν να είχα χάσει τον εαυτό μου και είπα καλό είναι να αποτραβηχτώ, να κάνω κάτι άλλο [..] Πήγα να δουλέψω σε σκάφη, να κάνω ξυλουργικές εργασίες [..] Ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, δήλωσε πως “Φοβήθηκα ότι θα έχανα τον εαυτό μου μέσα σε αυτό, χωρίς να ξέρω γιατί το κάνω. Μου φαινόταν ξένο, δεν έβλεπα τον εαυτό μου σε αυτό. Έτρεχα από πρόβα σε πρόβα, στο γύρισμα, να με παίρνουν τηλέφωνο για σποτάκια, να κάνω εκφωνήσεις και είπα δεν θέλω να το κάνω αυτό, είμαι σε μια κατάσταση που τρέχω και δεν ξέρω για ποιο λόγο. [..] Δεν μπορούσε να διαχειριστώ τις σκέψεις μου, να διαχειριστώ τον εαυτό μου.. Ήταν χαοτικό. Ήταν ξεκάθαρο ότι ή θα φύγω, ή θα χωθώ τελείως μέσα σε αυτό και θα χαθώ εντελώς”, πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις