Εστίες Πάφος: Σαν πεντάστερο ξενοδοχείο

ΕΛΛΑΔΑ

Εστίες Πάφος: Σαν πεντάστερο ξενοδοχείο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Οι νέες φοιτητικές εστίες του Δήμου Πάφου ξεφεύγουν από το συνηθισμένο και παραπέμπουν περισσότερο σε ένα boutique hotel

09.10.2024 | 11:38

Μέσα σε έντεκα μόλις μήνες ο Δήμος Πάφου ολοκλήρωσε τα έργα για την ανέγερση φοιτητικής εστίας 203 δωματίων. Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος παρουσίασε πρόσφατα την φοιτητική εστία με το δικό του μοναδικό τρόπο. Στις 23 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος και μια ομάδα διανυκτέρευσαν στον 5ο όροφο των εστιών, για να ελέγξουν τη λειτουργία των υπηρεσιών. Από τις 203 εστίες, οι 130 είναι ήδη ενοικιασμένες, με ενοίκιο 350 ευρώ για κοινωνικά ενοίκια και 550 ευρώ για τα υπόλοιπα δωμάτια. Οι εστίες θα προσφέρουν ανέσεις όπως κλιματιστικό, κουζίνα και ψυγείο. Το κάθε δωμάτιο θα είναι 26,6 τετραγωνικά.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το εξωτερικό του κτηρίου, το οποίο, ειδικά τη νύχτα, φωτίζεται με διακριτικούς προβολείς που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική του. Η πολυώροφη κατασκευή περιβάλλεται από προσεγμένους χώρους και προσφέρει μπαλκόνια με θέα στην πόλη. Μάλιστα, θα δημιουργηθούν 32 χώροι άθλησης και πάρκα, ενισχύοντας τις υποδομές της πόλης.

Η ιστορία πίσω από το έργο ξεκινά τον Ιανουάριο του 2022, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Φαίδωνα Φαίδωνος, πήρε την απόφαση να προχωρήσει στη δημιουργία της εστίας. Το έργο ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο χρόνια και κόστισε συνολικά 15 εκατομμύρια ευρώ. Το κτήριο που ανεγέρθηκε είναι επιβλητικό και καλαίσθητο, με συνολικό εμβαδόν 5.540 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία, δίπλα στη Σχολή του ΤΕ.ΠΑ.Κ. και τον Ιερό Ναό της Παναγίας Παντάνασσας.

 

Ετικέτες
Exit mobile version