Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

09

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γυναίκες “ντετέκτιβ”, υποψήφια θύματα, κατάφεραν να… “συλλάβουν” τρία μέλη συμμορίας
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναίκες “ντετέκτιβ”, υποψήφια θύματα, κατάφεραν να… “συλλάβουν” τρία μέλη συμμορίας

Υποψήφια θύματα αστυνομικών και γιατρών "μαϊμού"

Κι όμως. «Φρένο» στην ασύδοτη δράση των συμμοριών, που αρπάζουν από πολίτες ολόκληρες περιουσίες, παριστάνοντας τα μέλη τους δήθεν τους γιατρούς ή τους αστυνομικούς έβαλαν τις τελευταίες ημέρες δύο γυναίκες!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε διαφορετικές τοποθεσίες της χώρας, όταν δέχθηκαν τα τηλεφωνήματα του τρόμου για δήθεν σοβαρούς τραυματισμούς συγγενικών τους προσώπων η για τάχα συλλήψεις τους από την αστυνομία για τροχαία δυστυχήματα, κράτησαν την ψυχραιμία τους. Φέρνοντας στη μνήμη τι έχουν υποστεί άλλοι πολίτες που έχουν χάσει χιλιάδες ευρώ και τα κοσμήματά τους, μεταβλήθηκαν σε…ντετέκτιβ! Προσποιήθηκαν ότι δέχονται να καταβάλουν χρήματα και κοσμήματα δήθεν για να χειρουργηθεί δικό τους πρόσωπο η να ελευθερωθεί υπαίτιο τροχαίου και έφεραν τους «εισπράκτορες’ των κυκλωμάτων στην πόρτα τους! Εκεί, σε συνεννόηση με την Αστυνομία, οι τελευταίοι βρέθηκαν με χειροπέδες στα χέρια.

Η πρώτη…ντετέκτιβ «συνέλαβε» μέλος συμμορίας, έναν Βούλγαρο,   στην Ηγουμενίτσα. Πώς περιγράφει η Αστυνομία τα γεγονότα: «Άγνωστος συνεργός του αλλοδαπού, είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα σε ηλικιωμένη, παριστάνοντας τον νοσοκομειακό ιατρό, καλώντας την να καταβάλει χρηματικό ποσό, ώστε να υποβληθεί η κόρη της σε άμεση χειρουργική επέμβαση, λόγω τροχαίου ατυχήματος που δήθεν είχε υποστεί.

Η σακούλα με τις 5.000 ευρώ

Η ηλικιωμένη, έχοντας εγκαίρως ενημερώσει τους αστυνομικούς, μετέβη στο σημείο, που της είχε υποδειχθεί από τον προσποιήσαντα τον ιατρό, όπου εναπόθεσε σακούλα με χρηματικό ποσό 5.000 ευρώ. Όταν ο αλλοδαπός επιχείρησε να παραλάβει τη σακούλα, οι αστυνομικοί επενέβησαν, τον συνέλαβαν και απέδωσαν στη συνέχεια τα χρήματα στην ηλικιωμένη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 1.050 ευρώ».

Κι άλλη απάτη

Αξιοποιώντας το «δώρο» της γυναίκας, οι αστυνομικοί, συνεχίζοντας την έρευνα, κατέληξαν ότι ο «εισπράκτορας», δρούσε συστηματικά ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στις τηλεφωνικές απάτες, έχοντας τον ρόλο του «εισπράκτορα». Εξακριβώθηκε ότι λίγες μέρες νωρίτερα, είχε παραλάβει από ηλικιωμένη σε περιοχή της Καστοριάς 500 ευρώ και κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ, η οποία είχε εξαπατηθεί με το ίδιο προαναφερόμενο τέχνασμα. Στην Ορεστιάδα, ξεδίπλωσε το… αστυνομικό της ταλέντο, μια άλλη γυναίκα, παρά λίγο θύμα άλλης συμμορίας, οι εγκέφαλοι της οποίας παρουσιάστηκαν τηλεφωνικά σαν αστυνομικοί. Από τις ενέργειές της συνελήφθησαν, μάλιστα δύο δύο Βούλγαροι,  μέλη συμμορίας, λέει η Αστυνομία, που επιχείρησαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη  στην Ορεστιάδα.

Πώς περιγράφονται και εδώ τα γεγονότα:

«Νωρίτερα, άγνωστος δράστης είχε τηλεφωνήσει στην ηλικιωμένη και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, της ζητήθηκε να καταβάλει χρηματικό ποσό, το οποίο θα παραλάμβαναν οι συνεργοί του από την ίδια. Έπειτα από σχετική ενημέρωση των αστυνομικών Αρχών και αφού η παθούσα είχε αντιληφθεί την προσπάθεια εξαπάτησής της, οι αστυνομικοί επενέβησαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες – εισπράκτορες, τη στιγμή που μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην οικία της για την παραλαβή των χρημάτων. Κατασχέθηκαν το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, τρία κινητά τηλέφωνα, καθώς επίσης ένα κόσμημα και ένα ρολόι χειρός, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις