Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

09

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αντίποινα Ισραήλ στο Ιράν: «Δεν θα καταλάβουν τι συνέβη και πώς»
ΚΟΣΜΟΣ

Αντίποινα Ισραήλ στο Ιράν: «Δεν θα καταλάβουν τι συνέβη και πώς»

Ο υπ. Άμυνας του Ισραήλ προϊδεάζει για την επίθεση στο Ιράν

Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, δήλωσε πως τα αντίποινα εναντίον του Ιράν θα είναι «θανατηφόρα, ακριβή και αναπάντεχα». Ο Γκάλαντ εμφανίστηκε σήμερα να κάνει λόγο για θανατηφόρα χτυπήματα σε βίντεο που ανάρτησε, χαρακτηρίζοντας ως «αποτυχημένη» την επίθεση με 200 βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν. «Οποιοσδήποτε μας επιτίθεται, θα πληγεί και θα πληρώσει ένα τίμημα. Η επίθεσή μας θα είναι θανατηφόρα, ακριβής και πάνω απ’ όλα αναπάντεχη, δεν θα καταλάβουν τι συνέβη και πώς συνέβη, θα δουν τα αποτελέσματα», τόνισε συγκεκριμένα.

Ισραήλ: Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε ακατάπαυστα τη Χεζμπολάχ

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού προειδοποίησε σήμερα ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να πλήττει «ακατάπαυστα» τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ στον Λίβανο. «Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε σφοδρά τη Χεζμπολάχ, χωρίς να της αφήσουμε την παραμικρή ανάπαυλα, ούτε την παραμικρή ευκαιρία να ανακάμψει» μετά τη «σημαντική ζημιά που (της) προκαλέσαμε» ανέφερε ο στρατηγός Χέρτσι Χαλέβι σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον στρατό.

Ν

Νετανιάχου σε Μπάιντεν: «Αν δεν πολεμήσουμε θα πεθάνουμε»

Σχεδόν μία ώρα (50 λεπτά) διήρκεσε η συνομιλία του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και το επιτελείο του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ο Μπάιντεν ζήτησε από τον Νετανιάχου να του κάνει γνωστά τα ακριβή σχέδιά του σχετικά με το χτύπημα κατά του Ιράν. H συζήτηση διεξήχθη «σε θετική ατμόσφαιρα» αναφέρει το ισραηλινό κανάλι Channel 12 News, επικαλούμενο Ισραηλινό αξιωματούχο, με τον Μπάιντεν να προτρέπει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να σχεδιάσει την «επόμενη ημέρα» των χερσαίων επιχειρήσεων στον Λίβανο. Ένα θέμα που ξεκαθάρισε ο Μπάιντεν στον Νετανιάχου ήταν ότι οι ΗΠΑ «δεν επιθυμούν πλήγμα στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις».

«Ξεκαθαρίσαμε στην κυβέρνηση του Ισραήλ ότι έχουν υποχρέωση, με βάση το ανθρωπιστικό διεθνές δίκαιο, να επιτρέψουν να φτάσουν σε όλες τις περιοχές της Γάζας νερό, τρόφιμα και άλλη αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια» είπε λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μίλερ, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Αναμένουμε (οι Ισραηλινοί) να συμμορφωθούν πλήρως με αυτές τις υποχρεώσεις», πρόσθεσε. «Αν δεν πολεμήσουμε θα πεθάνουμε… Υπάρχει μόνο μια δύναμη στον κόσμο που πολεμά το Ιράν αυτή τη στιγμή, το Ισραήλ», ανέφερε από την πλευρά του ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις