Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

09

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διαγραφή Κασσελάκη: Προαναγγελία Θεοχαρόπουλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαγραφή Κασσελάκη: Προαναγγελία Θεοχαρόπουλου

"Όποιος στέλνει εξώδικα δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για πρόεδρος"

Επίθεση εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατηγορώντας τον ότι αρνείται την προσφυγή στη βάση και ότι φοβάται να κριθεί εκ νέου. Όπως ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο έκπτωτος πρόεδρος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για την ηγεσία, μετά τα εξώδικα που έστειλε για τη διαρροή του Πόθεν Έσχες του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αφού δεν σέβεται τα όργανα του κόμματος. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτη τη διαρροή του Πόθεν Έσχες και είπε ότι αυτό που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης είναι «πρωτοφανές», αναφερόμενος στο ότι έστειλε εξώδικο «σε όλα τα συλλογικά όργανα».

Κασσελάκης: Τηρώ την ομαλότητα, θα είμαι παρών στη συνάντηση -Ελπίζω να μην δυναμιτίσουν την προσπάθεια
Χαλαρός διάλογος Ντόρας Μπακογιάννη με Πολάκη για τον ΣΥΡΙΖΑ – «Τέτοιο χάλι δεν έχει ξανασυμβεί»
Ζαχαριάδης κατά Κασσελάκη: «Να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, μας έκανε ρεζίλι»

Ο κ. Θεοχαρόπουλος συνέχισε: «Θέλει να γίνει πρόεδρος ενός κόμματος στο οποίο στέλνει εξώδικα και δεν σέβεται τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, η Κεντρική Επιτροπή συνεδριάζει γιατί της έχει στείλει εξώδικο, ολόκληρης της Κεντρικής Επιτροπής. Άρα, η Κεντρική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει το Σάββατο, πρέπει να τα συζητήσει όλα αυτά και κυρίως το εξώδικο. Άρα, η άποψή μου είναι ότι, εφόσον επιμένει σε όλα αυτά, οποιοσδήποτε στέλνει εξώδικα στα συλλογικά όργανα ενός κόμματος, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για πρόεδρος».

«Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος ο οποιοσδήποτε δεν σέβεται τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων και στέλνει εξώδικα απέναντι στα όργανα ενός κόμματος του οποίου θέλει να ηγηθεί» τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος, και εκτίμησε πως «χθες βρήκε ευκαιρία ο Στέφανος Κασσελάκης για να μην κατέβει στη βάση και έκανε αυτές τις κινήσεις, το εξώδικο. Αν είχε από την πρώτη στιγμή ανταποκριθεί και πηγαίναμε σε εκλογές από τη βάση, θα είχαμε μια δρομολογημένη διαδικασία».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις