Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

11

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γιοβάνοβιτς για Μπάλντοκ: «Μία μαύρη μέρα με λίγο φως»
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γιοβάνοβιτς για Μπάλντοκ: «Μία μαύρη μέρα με λίγο φως»

Μάνταλος: «Μόλις τελείωσε ο αγώνας περίμενα να δω τον Τζορτζ να πανηγυρίζει μαζί μας»

Συγκινητικός ήταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στις τηλεοπτικές του δηλώσεις για τον Μπάλντοκ μετά τον θρίαμβο της Ελλάδας επί της Αγγλίας με το σκορ 2-1 στο Γουέμπλεϊ. Μιλώντας στην κάμερα της NOVA ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός μίλησε για τον Μπάλντοκ, τονίζοντας πώς «ήταν μία δυσάρεστη είδηση. Ήταν δύσκολη η ατμόσφαιρα. Όσο αυτά τα παιδιά αγωνίζονται στην Εθνική, ο Μπάλντοκ θα είναι μαζί μας και στη σκέψη μας». Ο κ. Γιοβάνοβιτς συνέχισε: «Όσα έγιναν λειτούργησαν σαν ένα έξτρα κίνητρο και για να μείνει η μνήμη αυτού του παιδιού φωτεινή μέσα από μία τέτοια εμφάνιση. Είναι δύσκολο. Θα το καταλαβαίνατε εάν μπαίνατε στα αποδυτήρια. Ήταν οι ώρες που όλοι σκέφτονταν αυτό που έγινε χθες. Ήταν μία μαύρη μέρα με λίγο φως από αυτήν την εμφάνιση. Το αγωνιστικό είναι αγωνιστικό. Δεν αλλάζει».

Συγκίνηση στο Γουέμπλεϊ: Ενός λεπτού σιγή για τον Τζορτζ Μπάλντοκ -Άγγλοι και Έλληνες φώναζαν το όνομά του
«Ας θυσιάσουμε τον εαυτό μας για να τιμήσουμε τον Τζορτζ»: Η ανατριχιαστική ομιλία του Μπακασέτα

Παυλίδης: «Δώσαμε την ψυχή μας για τον Τζορτζ, όλη η μέρα ήταν βουβή»

Ο σκόρερ των δύο τερμάτων στο έπος της Εθνικής μας στο Γουέμπλεϊ, Βαγγέλης Παυλίδης, δεν είχε λόγια λόγω της τραγικής είδησης του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ, τονίζοντας πως άπαντες έκαναν κατάθεση ψυχής για αυτόν. «Ήταν ιδιαίτερη μέρα για μας. Οι σκέψεις μας ήταν για τον Τζορτζ. Έπρεπε δυστυχώς να παίξουμε το παιχνίδι, είμαστε επαγγελματίες. Δώσαμε την ψυχή μας για αυτόν. Συλλυπητήρια για την οικογένειά του. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς μετά από αυτό που συνέβη», ανέφερε αρχικά ο Παυλίδης στην κάμερα του Alpha και συνέχισε λέγοντας: «Δεν είναι μέρα να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο. Ήταν κάτι παραπάνω αυτό που έγινε με τον Τζορτζ. Ήταν μέρος της ομάδας, θα μας λείψει πολύ. Είναι μέρα να σωπάσουμε και να ευχηθούμε καλή δύναμη στους δικούς του». Τέλος, ο Έλληνας φορ υπογράμμισε: «Όλη η μέρα ήταν βουβή. Ακόμα και τώρα που κερδίσαμε και δεν το χαιρόμαστε. Είναι μια εικόνα χίλιες λέξεις. Δεν υπάρχουν λόγια. Κοιμηθήκαμε όσο μπορέσαμε για να δώσουμε τα πάντα για τον Τζορτζ».

Μάνταλος: «Μόλις τελείωσε ο αγώνας περίμενα να δω τον Τζορτζ να πανηγυρίζει μαζί μας»

Στον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ στάθηκε και ο Πέτρος Μάνταλος αναφέροντας μεταξύ άλλων πως όταν τελείωσε ο αγώνας στο Λονδίνο και η Εθνική επικράτησε με 2-1, περίμενε να τον δει να πανηγυρίζει μαζί με τους άλλους διεθνείς. «Το αποτέλεσμα αν και μεγάλη νίκη πάει σε δεύτερη μοίρα. Όταν ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα πήγε στον Τζορτζ που δεν ήταν σήμερα μαζί μας. Κοιτούσα και περίμενα να τον δω να πανηγυρίζει μαζί μας, δε θα είναι τίποτα το ίδιο, το λέω με όλη μου την ψυχή για πάρα πολύ καιρό, οι σκέψη μου είναι με την οικογένειά του και ελπίζω να καταφέρουν να πάνε μπροστά μετά από αυτό το τραγικό συμβάν. Στην είδηση και μόνο μέχρι που φτάσαμε να παίξουμε δεν είχαμε στο μυαλό μας ότι θα βγούμε να αγωνιστούμε. Έπρεπε να παίξουμε, κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε για να τιμήσουμε αυτόν και το εθνόσημο, μας έδινε δύναμη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις