Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

18

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Φυλής: 16ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Άρμα Πάρνηθας»
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Φυλής: 16ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Άρμα Πάρνηθας»

Τη Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 ο 16ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου - Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής, διοργανώνει για 16η συνεχή χρονιά, τον καθιερωμένο αγώνα ορεινού δρόμου «Άρμα Πάρνηθας» την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024. Η ετήσια συνάντηση των φίλων του ορεινού τρεξίματος, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο πανέμορφο δάσος της Δυτικής Πάρνηθας που η φωτιά δεν το άγγιξε. Ο αγώνας απευθύνεται τόσο σε έμπειρους δρομείς όσο και σε νέους αθλητές, αφού δίνει την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 2 διαδρομές, 21χλμ. ή 11χλμ. αντίστοιχα.

  • Η μικρή διαδρομή, είναι μήκους 11 χλμ. με 300 μέτρα αθροιστικής υψομετρικής διαφοράς. Η διαδρομή αυτή απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους δρομείς που θέλουν να συμμετάσχουν και να τρέξουν στην δασωμένη Δυτική Πάρνηθα.
  • Η διαδρομή Ορεινού Ημιμαραθωνίου είναι μήκους 21χλμ. με 730 περίπου μέτρα αθροιστικής υψομετρικής διαφοράς και κινείται σε περιοχές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς της Δυτικής Πάρνηθας, περνά δίπλα από τη χαρακτηριστική ορθοπλαγιά «Άρμα», η οποία έδωσε και την ονομασία του αγώνα. Περνά κυρίως από ορειβατικά μονοπάτια, ρυάκια, πηγές και δασικούς δρόμους που συναντούν σημεία με φυσική και ιστορική σημασία για την περιοχή και εξ ολοκλήρου σε περιοχή δασωμένη, η οποία σώθηκε από την καταστροφική πυρκαγιά του 2023.
  • To σημείο εκκίνησης και των δύο διαδρομών (11 & 21 χλμ) βρίσκεται στην «Κρύα Πηγή Φυλής» ή πηγές Φυλής.

Ο αγώνας λήγει 3:30 ώρες μετά την εκκίνηση και σταματά η χρονομέτρηση. Στον αγώνα μπορεί να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος-η, ενήλικας δρομέας, με καλή φυσική κατάσταση. Οι ανήλικοι θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά τη συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα. Οι δρομείς θα πρέπει έχουν μελετήσει τον χάρτη της διαδρομής στην οποία επιθυμούν να συμμετέχουν, το υψομετρικό του προφίλ, να λάβουν υπόψη τους τις δυσκολίες, να έχουν καλή φυσική κατάσταση και να έχουν κάνει πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Καλό είναι να έχουν συμβουλευτεί το δελτίο καιρού την προηγούμενη ημέρα, ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι σε ότι αφορά ρουχισμό, εξοπλισμό ή επιπλέον νερό.

Οι ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ των δρομέων βρίσκονται στις εξής χιλιομετρικές αποστάσεις από την αφετηρία:

  • ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ:  έξοδος μονοπατιού Αποστόλη 4,7ο χλμ., β) Πηγή Γκούρας 9,7ο χλμ., γ) έξοδος από το Μαυρόρεμα 12,7χλμ.δ) Ράχη Καραμανλή 17,4χλμ. ε) Πηγή Μπίκεζα 18,9χλμ.
  • ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ:  έξοδος μονοπατιού Αποστόλη 4,7 χλμ., β) Πηγή Μπίκεζα 8,8χλμ.

Οι Δηλώσεις Συμμετοχής των δρομέων γίνονται μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα μέχρι τις 15/10/2024 και ώρα 14:00 Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 500 δρομείς. Κόστος Συμμετοχής: 12€ (για την κάλυψη των εξόδων της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης) με καταβολή του ποσού μέσω κάρτας, κατά την διάρκεια υποβολής της ηλεκτρονικής εγγραφής. Όποιος επιθυμεί να παραλάβει T-shirt το κόστος του είναι επιπλέον 10€. Η εγγραφή θεωρείται ολοκληρωμένη και έγκυρη μόνο μετά την ορθή συμπλήρωση της αίτησης και την κατάθεση του ποσού συμμετοχής με κάρτα εντός 2 ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης. Ο δρομέας θα ενημερώνεται με σχετικό e-mail επιβεβαίωσης. Η παραλαβή των πακέτων συμμετοχής (αριθμός – chip χρονομέτρησης. T-shirt κλπ.) θα γίνεται από το γραφείο του Συλλόγου Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής από την Παρασκευή 18/10/24 ώρα 13:00 μέχρι στις 21:00 και το Σάββατο 19/10/24 από 10:00 – 14:00 με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας. Δες το χάρτη εδώ. Όσοι δρομείς δεν προλάβουν να πάρουν τους αριθμούς και τα τσιπ από το γραφείο θα πρέπει να έρθουν στην αφετηρία του αγώνα στις Πηγές Φυλής στις 07:30 το πρωί για να τα παραλάβουν την ημέρα του αγώνα. Θα απονεμηθούν κύπελλα στους 3 πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης (άνδρες/ γυναίκες) ανά διαδρομή, καθώς και αναμνηστικά συμμετοχής. Επίσης θα δημοσιευτούν αποτελέσματα με σειρά κατάταξης για τους δρομείς των δύο διαδρομών για τις εξής ηλικιακές κατηγορίες:

  • ΑΝΔΡΕΣ: έως 30 ετών, 31-44 ετών, 45-55 ετών, άνω των 56 ετών.
  • ΓΥΝΑΙΚΕΣ: έως 39 ετών, άνω των 40 ετών.

Απονομή 11χλμ.: 11.00
Απονομή 21χλμ.: 12.30

Η έγκαιρη υποβολή της δήλωσης συμμετοχής διευκολύνει την Oργανωτική Επιτροπή. Διοργάνωση: Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής
Εκκίνηση και τερματισμός: Πηγές Αρχαίας Φυλής (κοντά στο αρχαίο Φρούριο Φυλής, 10o χλμ. επαρχιακής οδού Φυλής- Δερβενοχωρίων). Κυκλικές Διαδρομές. Ώρα εκκίνησης: 21χλμ 09.00 /11χλμ.09:30. Υπεύθυνη αγώνα – Γενικές Πληροφορίες: Ζωή Παπαευθυμίου, τηλ.: 6944258405. Πληροφορίες αγώνα: www.armaparnithas.gr. Δηλώσεις υποβάλλονται μέχρι την Τρίτη 15/10/24 ώρα 14:00

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις