Διαρκής συναγερμός για τα μαχαίρια στα χέρια ανηλίκων – Στοιχεία σοκ

ΕΛΛΑΔΑ

Διαρκής συναγερμός για τα μαχαίρια στα χέρια ανηλίκων – Στοιχεία σοκ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Στοιχεία σοκ από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - 9.000 συλλήψεις σε 8 μήνες! 

11.10.2024 | 21:50

Ένα ακόμη μαχαίρι, τύπου πεταλούδα, με μήκος 22 εκατοστά, προστέθηκε σε μια ανατριχιαστική λίστα των Αρχών με ανάλογα επικίνδυνα όπλα που κατάσχονται συχνά στα χέρια ανήλικων!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αυτή τη φορά, το συγκεκριμένο μαχαίρι βρέθηκε και κατασχέθηκε στην κατοχή 16χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε ενώ προχωρούσε πεζός στην περιοχή της Δάφνης. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που περιπολούσαν στους δρόμους της συνοικίας, είδαν τον 16χρονο, έκριναν ύποπτες τις κινήσεις του μόλις αντελήφθη την παρουσία τους και αποφάσισαν να τον σταματήσουν για έλεγχο.

Τότε βρέθηκε πάνω του η «πεταλούδα» και στο Τμήμα όπου προσήχθη σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί Όπλων. Επιπλέον, αναφέρει η Αστυνομία, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος γονέα του για παραμέληση της εποπτείας του. Ο συλληφθείς, καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Δάφνης- Υμηττού, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δηλώσεις Χρυσοχοΐδη 

Δεν είχαν περάσει παρά λίγα 24ωρα από τις δηλώσεις, σχετικά με το θέμα της παραβατικότητας ανηλίκων, αλλά και της κατοχής μαχαιριών από αυτούς, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος πληροφορούσε χαρακτηριστικά: «Και στους ανήλικους έχουμε κατασχέσεις χιλιάδων μαχαιριών και μάλιστα μαχαίρια περίεργα, σουγιάδες εξελιγμένοι, στιλέτα, πτυσσόμενα μαχαίρια, σιδερογροθιές, πράγματα πρωτοφανή. Αυτό είναι το καινούργιο στοιχείο».

9.000 συλλήψεις σε 8 μήνες!

Είπε ακόμη ότι το «8μηνο του 2024 έχουμε 9.000, για την ακρίβεια 8.978 συλλήψεις ανήλικων, ενώ πέρυσι ήταν 6.100. Αυτό που είναι πολύ έντονο στην εποχή μας είναι η αύξηση της βίας. Η βία είναι αυτή, η οποία κυριαρχεί και σε πολλά πεδία της κοινωνικής ζωής». Και βέβαια τα μαχαίρια, όταν τα κατέχει κάποιος, οπλοφορεί δηλαδή, είναι πολύ πιθανό να τα χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή κι αυτό το ξέρο9υν και οι ίδιοι οι ανήλικοι και η Αστυνομία, από διερεύνηση διαφόρων περιστατικών. «Άλλο ένα καινούργιο στοιχείο», συνέχισε ο κ. Χρυσοχοΐδης «είναι οι συμμορίες, όταν μαζεύονται κάποια παιδιά παραβατικά για να ληστέψουν, να χτυπήσουν, να κακοποιήσουν ένα άλλο ή άλλα παιδιά. Αυτά είναι τα φαινόμενα, τα οποία είναι καινούργια και γι’ αυτό αυξάνεται η δραστηριότητα της αστυνομίας. Το φαινόμενο δεν είναι απλώς σύνθετο, είναι κρίσιμο ζήτημα κοινωνικό, που ξεκινάει από τις οικογένειες.

Οι παρέες, το διαδίκτυο, η μοναξιά

Μια σειρά ζητημάτων, πολύ επίκαιρα, που έχουν σχέση με τις παρέες που έχουν τα παιδιά, μέσα στο σπίτι, με το διαδίκτυο, τη μοναξιά των παιδιών και μια σειρά άλλα πράγματα. Είναι μικρά παιδιά και για τα μικρά παιδιά υπάρχει η αίσθηση της ατιμωρησίας. Δεν υπάρχει το κριτήριο της αξιολόγησης μιας άδικης πράξης και υπάρχουν δυστυχώς, υπάρχουν καθ’ έξιν παραβατικά παιδιά που αυτό ξεκινάει από το σπίτι. Και δυστυχώς υπάρχει η απουσία της εμπειρίας των παιδιών από την πλευρά των γονιών η εποπτεία, που οδηγεί τελικά στο τελικό αποτέλεσμα», κατέληξε.

Exit mobile version