Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

11

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εκρηκτικά Ομόνοια – Σωκράτους: Ο Αλβανός είχε καταδικαστεί σε… ισόβια το 2008
ΕΛΛΑΔΑ

Εκρηκτικά Ομόνοια – Σωκράτους: Ο Αλβανός είχε καταδικαστεί σε… ισόβια το 2008

Εκρηκτικά Ομόνοια - Σωκράτους: Στο ΙΧ που είχαν μέσω leasing βρέθηκαν εκρηκτικές ύλες, πυροκροτητές και ένα όπλο τύπου Τοκάρεφ

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ μετά από τυχαίο έλεγχο που έγινε σε αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας, καθώς εντοπίστηκαν εκρηκτικά, πυροκροτητές και όπλο. Όλα έγιναν το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ακινητοποίησαν ένα λευκό τζιπ στην οδό Σωκράτους 40. Κατά τη διάρκεια ελέγχου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρέθηκε ειδική κρύπτη κάτω από τον «τεμπέλη» στο πίσω μέρος αεραγωγού. Βγάζοντας το πλαστικό εντόπισαν μέσα το πιστόλι tokarev και δύο τούβλα εκρηκτικής ύλης με πυροκροτητές. Στο σημείο κλήθηκε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών το οποίο επιβεβαίωσε πως πρόκειται για εκρηκτικά.

Οι δύο επιβάτες, ένας 39χρονος και μία 33χρονη από την Αλβανία, συνελήφθησαν. Η οδός Σωκράτους παραμένει κλειστή μέχρι να απομακρυνθούν με ασφάλεια τα εκρηκτικά. Όλα τα ευρήματα θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για περαιτέρω έλεγχο.

Ποιος είναι ο 39χρονος συλληφθείς

Οδηγός του οχήματος ήταν ένας 39χρονος Αλβανός με ποινικό παρελθόν. Ο άνδρας είχε καταδικαστεί με ισόβια το 2008 για υπόθεση ναρκωτικών και αποφυλακίστηκε το 2015.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις