Πηγές ΝΔ κατά Παππά: Πρώτη φορά ομοφωνα καταδικασμένος από το Ειδικό Δικαστήριο καταθέτει αίτημα προανακριτικής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές ΝΔ κατά Παππά: Πρώτη φορά ομοφωνα καταδικασμένος από το Ειδικό Δικαστήριο καταθέτει αίτημα προανακριτικής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Αιχμηρό σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Νέας Δημοκρατίας

11.10.2024 | 21:24

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, δήλωσε πως το κόμμα θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα αφήσει να ξεχαστούν και να σβήσουν οι μνήμες όσων συνήργησαν ή είχαν παραλείψεις για το έγκλημα των Τεμπών. Ως εκ τούτου, με απόφαση του προεδρείου της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, την επόμενη Τετάρτη θα καταθέσουμε αίτημα για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για όσους ευθύνονται για το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος», τόνισε ο κ. Παππάς. «Αν ο κ. Μησοτακης και η ΝΔ εννοούν όσα λένε, δεν έχουν παρά να ανοίξουν την πόρτα για τη διερεύνηση αυτής της δυσώδους και προσβλητικής για τη μνήμη των θυμάτων υπόθεσης», καταλήγοντας: «Καλούμε καταρχάς τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να συνηγορήσουν και να συνυπογράψουν αυτήν την πρωτοβουλία. Έχουμε κατά καιρούς δημόσιες δηλώσεις και από άλλους χώρους ότι το θέμα της διερεύνησης των ευθυνών τούς απασχολεί. Πιστεύουμε πως εδώ υπάρχει ένα πεδίο συνεννόησης. Προσδοκούμε».

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει μικροκομματικά οφέλη

«Για μία ακόμα φορά ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, το οποίο ερευνάται από τη Δικαιοσύνη», τονίζουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τα όσα είπε νωρίτερα ο Νίκος Παππάς για το δυστύχημα των Τεμπών. «Είναι σαφές ότι και η νέα απόπειρα εργαλειοποίησης της υπόθεσης, που χρησιμοποιείται ως ”πυροτέχνημα” από την αξιωματική αντιπολίτευση για να αποφύγει τα πολιτικά της αδιέξοδα, στερείται κάθε νομικής και ουσιαστικής βάσης. Σε κάθε περίπτωση θα απαντήσουμε αναλυτικά όταν θα υπάρξει επίσημο αίτημα» συμπληρώνουν. «Δεν μπορούμε όμως να μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα 50 χρόνια της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας, βλέπουμε έναν πολιτικό, που έχει καταδικασθεί αμετάκλητα και με ομόφωνη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για αδίκημα ιδιαίτερης ηθικής απαξίας, να δηλώνει ότι θα καταθέσει αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής» καταλήγουν.

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για Τέμπη: Όσο και να προσπαθούν, η αλήθεια θα λάμψει και οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν

Απάντηση σε όσα σχολίασαν πηγές προσκείμενες στη Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με το αίτημα για προανακριτική για το «μπάζωμα» των Τεμπών, έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «όσο και να προσπαθούν, η αλήθεια θα λάμψει και οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν περιμέναμε αντίδραση ουσίας από το κόμμα του οποίου ηγείται ο αρχιτέκτονας και αυτουργός της συγκάλυψης γύρω από το έγκλημα των Τεμπών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όσο και να προσπαθούν, η αλήθεια θα λάμψει και οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν». ​

Exit mobile version