Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

12

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κύκλωμα εφοριακών Κέρκυρα: «Μου ζήτησαν 200.000 ευρώ για να κλείσει η υπόθεση»
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα εφοριακών Κέρκυρα: «Μου ζήτησαν 200.000 ευρώ για να κλείσει η υπόθεση»

Κύκλωμα εφοριακών Κέρκυρα: Νέες καταγγελίες

Νέες πληροφορίες που αφορούν τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης εφοριακών στην Κέρκυρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ειδικότερα, επιχειρηματίες από την Κέρκυρα μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, εξηγώντας πώς οι τέσσερις εφοριακοί και ένας λογιστής τους ζητούσαν μέσω τρίτων μεγάλα ποσά για διευκολύνσεις, πράξεις ή παραλείψεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας.

Τι καταγγέλλουν επιχειρηματίες της Κέρκυρας που τους προσέγγισε το κύκλωμα εφοριακών

Επιχειρηματίας μίλησε στο ίδιο Μέσο για την επαφή που είχε με την εγκληματική οργάνωση των εφοριακών: «Είχα ένα σοβαρό πρόβλημα με την επιχείρησή μου. Τότε μου ανέφεραν ότι θα το λύσω αρκεί να δώσω σε κάποιους εφοριακούς 50.000 ευρώ για τρεις μήνες. Ήταν αδύνατον να βρω τόσα χρήματα και δεν προχώρησα». «Προκειμένου να μου διευθετήσουν φορολογική εκκρεμότητα, μου ζήτησαν μέσω τρίτου προσώπου να τους δώσω 50.000 ευρώ. Τελευταία στιγμή άλλαξα γνώμη», τόνισε ένας άλλος επιχειρηματίας του νησιού.

Παράλληλα, άλλος ένας επιχειρηματίας που προσέγγισε το κύκλωμα των εφοριακών στην Κέρκυρα για να του διευθετήσουν φορολογική του υπόθεση, μίλησε στο STAR. «Οι τέσσερις εφοριακοί ήρθαν στην επιχείρησή μου για έλεγχο τετραετίας. Μέσω τρίτου προσώπου όμως μου διεμήνυσαν πως εάν δώσω 50 χιλιάδες ευρώ για τον κάθε χρόνο, δηλαδή 200.000 ευρώ, η διαδικασία θα κλείσει συνοπτικά, χωρίς έλεγχο. Ήταν αδύνατο να πληρώσω το ποσό και έχω ζητήματα πλέον. Την εκδικητική συμπεριφορά τους φοβάμαι και δεν έκανα καταγγελία στην ΑΑΔΕ στην Αθήνα».

Θα απολογηθούν την Τρίτη οι 5 συλληφθέντες

Το κύκλωμα αποτελούνταν από ένα στέλεχος της ΔΟΥ Κέρκυρας, δυο ελεγκτές, ένας υπάλληλος και ένας λογιστής. Το Εσωτερικών Υποθέσεων διερευνούσε για τουλάχιστον πέντε μήνες την υπόθεση, ενώ χθες συνέλαβε τους τέσσερις εφοριακούς και τον λογιστή. Σε κατοίκων έρευνες που πραγματοποίησαν οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ., εντόπισαν περίπου 45.000 ευρώ, με τα περισσότερα χρήματα να βρίσκονται στο σπίτι του λογιστή. Μέχρι στιγμής τα στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν διαπιστώσει μέχρι στιγμή 10 περιπτώσεις, ενώ δυο θύματα έχουν επιβεβαιώσει ότι τους προσέγγισαν οι εφοριακοί. Επίσης υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα στο κύκλωμα των εφοριακών. Τέλος οι πέντε συλληφθέντες κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας και ετοιμάζονται να απολογηθούν την Τρίτη (15/10).

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις