Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

12

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Λιάγκας – Μπάλντοκ: “Νομίζω πηγαίνουμε σε μια ανθρωποφαγία”, είπε η Χρηστίδου
LIFESTYLE

Λιάγκας – Μπάλντοκ: “Νομίζω πηγαίνουμε σε μια ανθρωποφαγία”, είπε η Χρηστίδου

Λιάγκας - Μπάλντοκ: Οι τοποθετήσεις των παρουσιαστών

Στο ρεπορτάζ που προβλήθηκε στην εκπομπή “Πρωινό” με τον Γιώργο Λιάγκα σχετικά με το σπίτι του 31χρονου ποδοσφαιριστή Τζορτζ Μπάλντοκ που βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του αναφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου η Σίσσυ Χρηστίδου στην εκπομπή “Χαμογέλα και Πάλι!”. “Νομίζω ότι από τη στιγμή που και ο ίδιος το αντιλαμβάνεται το λάθος του, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θεωρώ ότι οι αντιδράσεις που είναι ακραίες είναι και καταδικαστέες, γιατί μετά μπαίνουμε σε έναν τρόπο παρόμοιο με αυτόν που καταδικάζουμε και με αυτόν που κατηγορούμε. Πιστεύω ότι ήταν ειλικρινής η συγγνώμη του, τον είδα πάρα πολύ στεναχωρημένο. Θυμόμαστε ότι και στο παρελθόν σε αντίστοιχη θέση που έχει βρεθεί ο Γιώργος δεν ήταν ποτέ τόσο ξεκάθαρη η συγγνώμη, τόσο κάθετη η ανάληψη του λάθος του. Είναι σαφές ότι έχει καταλάβει τι έχει συμβεί. Όλες αυτές οι αντιδράσεις που έχουν προκύψει τις καταλαβαίνω, αλλά νομίζω πια μετά πηγαίνουμε σε μια ανθρωποφαγία σαν αυτή που καταδικάζουμε, έχοντας τόσο ακραίες περιπτώσεις. Μου άρεσε πολύ και η τοποθέτηση του Αιμίλιου Χειλάκη” είπε η Σίσσυ Χρηστίδου.

Χειλάκης στον Λιάγκα: “Αν ξανακυλήσεις στο ίδιο λάθος, καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει συγχώρεση”

Καλεσμένος στο Πρωινό ήταν το πρωί της Παρασκευής ο Αιμίλιος Χειλάκης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συγχώρεση και τα λάθη.. “Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα η συγχώρεση. Το θέμα είναι πώς το αντιλαμβανόμαστε εμείς όταν έχουμε αδικήσει κόσμο ή όταν τα λεγόμενά μας προσβάλλουν ανθρώπους. Αν το πούμε, αν το καταλάβουμε, μπορούμε να περιμένουμε αργότερα τη συγχώρεση. Η συγχώρεση δεν διεκδικείται ούτε επιβάλλεται”, είπε αρχικά ο Αιμίλιος Χειλάκης. “Η συγχώρεση έχει να κάνει και με την ειλικρίνεια του ανθρώπου που αντιλαμβάνεται το λάθος του. Αν το κάνεις θεατρινίστικα, μπορεί να μη σε συγχωρήσει ποτέ κανένας. Αν το κάνεις ειλικρινώς και πείσεις τον κόσμο ότι πραγματικά ήταν λάθος ανθρώπινο και όχι ηθελημένο, είναι σίγουρο ότι θα συγχωρεθείς” σχολίασε ο Γιώργος Λιάγκας.

“Αν ξανακυλήσεις στο ίδιο λάθος, προφανώς καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει συγχώρεση. Γιατί πια είναι ένα δεδομένο δικό σου. Είναι από την αρχή, το έχεις μέσα σου και απλά το επαναλαμβάνεις διαρκώς, ακόμα και αν έχεις ζητήσει συγγνώμη. Επειδή έχουμε δημόσιο λόγο, πρέπει πάντα να είμαστε προσεκτικοί. Προς Θεού, δεν ξεκινάω κάτι να πω για εσένα, περισσότερο για μένα μιλάω. Γιατί κι εμένα πολλές φορές ο δημόσιος μου λόγος με έχει φέρει αντιμέτωπο με αυτό. Προσπαθώ όμως, ο δημόσιος μου λόγος να έχει σταθερά επιχειρήματα. Αυτό με βοηθάει την επόμενη φορά που θα ξαναμιλήσω” είπε ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Ναταλία Γερμανού για Γιώργο Λιάγκα: «Καλά του έκαναν, αλλά ήταν κι άλλοι»

Και η Ναταλία Γερμανού τοποθετήθηκε και για τον σάλο που προκάλεσε το ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα. Μάλιστα, τόνισε πως ήταν και άλλοι που έκαναν ακριβώς τα ίδια, χωρίς όμως να έχουν την ίδια μεταχείριση με τον παρουσιαστή του «Πρωινού». Συγκεκριμένα, μιλώντας για το θέμα, η Ναταλία Γερμανού είπε: «Συμφωνώ ότι όλα τα πράγματα δεν είναι είδηση και πως μεγάλο ρόλο παίζει το πώς προσεγγίζεις ένα θέμα. Από την άλλη, βέβαια, θα μας πουν εμάς κάποιοι άλλοι ότι μιλάμε εκ του ασφαλούς. Διότι είμαστε εκπομπή Σαββατοκύριακου και έχουμε την πολυτέλεια να επιλέγουμε με ποια θέματα θα ασχοληθούμε και ποια όχι».

«Ελπίζω να είναι τα κανάλια που δεν μένουν ασυγκίνητα απέναντι στα λάθη και όχι το κανάλι. Ξέρετε τι αισθάνομαι; Ότι δεν μιλάμε για τον ελέφαντα μέσα στο δωμάτιο!», σημείωσε. «Είχαμε αποφασίσει, επειδή αυτή είναι η τακτική και η διάθεσή μας σαν παρουσιαστές αυτής της εκπομπής, ότι δεν μας αρέσει να επιτιθέμεθα σε συναδέλφους, να τους κανιβαλίζουμε ή να τους ασκούμε κριτική. Αυτή είναι η δική μας διάθεση, τακτική και στάση. Αυτό που έκανε ο Γιώργος Λιάγκας και τον ξέσκισαν και καλά του έκαναν, αν θέλετε, δεν θα πω εγώ καθόλου όχι».

«Δεν το έκανε όμως μόνο εκείνος, ρε φίλε! Επειδή είπες το κανάλι, γι αυτό με ερέθισες. Δεν είναι ένα κανάλι, είναι κι άλλο κανάλι που πρέπει να σηκώσει την κίτρινη κάρτα! Να μην τη σηκώσει μόνο ο ΑΝΤ1 την κίτρινη κάρτα του. Δεν ήταν μόνο ο Γιώργος Λιάγκας, ήταν κι άλλοι που έκαναν ακριβώς το ίδιο. Απλώς όλα τα φώτα, τα βρισίδια και τα μπινελίκια έπεσαν σε εκείνον και την εκπομπή του», τόνισε. «Όλοι κρινόμαστε, σήμερα είναι εκείνος, αύριο μπορεί να είμαστε εμείς, μεθαύριο κάποιος άλλος. Κάνουμε ζωντανή τηλεόραση. Θα την κάνουμε την πατάτα μας κάποια στιγμή! Να μάθουμε να προσέχουμε τι λέμε και αν την κάνουμε την πατάτα να ζητάμε και μία συγγνώμη!», κατέληξε η Ναταλία Γερμανού.

Κώστας Τσουρός: «Θέματα που θεωρούμε ντροπή δεν τα αναπαράγουμε στην εκπομπή»

Ένα σχόλιο θέλησε να κάνει το μεσημέρι του Σαββάτου και ο Κώστας Τσουρός. «Επειδή θα δείξουμε ένα βίντεο με θέματα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον μας την προηγούμενη εβδομάδα. Κάτι που μονοπώλησε αυτή την εβδομάδα στην τηλεόραση, δεν το έχουμε συμπεριλάβει στα θέματά μας από επιλογή. Γενικότερα θέματα που θεωρούμε ”ντροπή” προσπαθούμε να μην τα αναπαράγουμε στην εκπομπή. Λάθη κάνουμε όλοι και θα κάνουμε λάθη, αλλά όταν τα αντιμετωπίζεις με ανθρωπιά και σεβασμό, τουλάχιστον στον θάνατο ενός ανθρώπου και στο περιβάλλον του, ελαχιστοποιούνται τα περιθώρια να κάνεις λάθη, όταν έχεις αυτή τη ματιά» τόνισε ο Κώστας Τσουρός.

Ξέσπασε ο Μάνεσης

Θέση για τα δημοσιεύματα πήρε και ο Νίκος Μάνεσης στην εκπομπή του. «Βγήκε ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας και μίλησε για δημοσιογράφους, όχι όλους, αλλά όλους μας παίρνει η μπάλα, οι οποίοι δεν θέλω να επαναλάβω τι έκαναν, είναι γεμάτα τα social media, έκαναν αυτό, το οποίο έκαναν. Υπήρχε στεναχώρια, δεν βγήκε οργή για αυτό. Βγήκε πίκρα και στεναχώρια για το σινάφι μας» ανέφερε αρχικά ο Νίκος Μάνεσης μέσα από την πρωινή εκπομπή του στον Alpha.

«Χάθηκε για όποιον λόγο χάθηκε και δεν είναι είδηση αν στην τουαλέτα π.χ. είχε χρυσό ρουμπινέ ή όχι. Εγώ θέλω να πω επειδή έχουν επαναληφθεί αυτά τα γεγονότα και έχουν πέσει και στα μαλακά στο παρελθόν πόσο πιο χαμηλά; Πόσο πια απέχει ο πάτος; Αν πω τι πρέπει να γίνει, θα παίζω για καμιά εβδομάδα στις εκπομπές και δεν το επιθυμώ. Δεν είναι λάθος, τα λάθη συγχωρούνται. Όλοι μας κάνουμε λάθη. Οι συγγνώμες ξεκίνησαν όταν υπήρξε κατακραυγή. Ήταν συνειδητό για λόγους τηλεθέασης. Κάποιος πρέπει να το τελειώσει αυτό. Πόσο πιο χαμηλά;» ξέσπασε ο δημοσιογράφος.

«Δεν είναι λάθος, το λάθος το δέχεσαι»

«Αυτοί που υποκριτικά ζητάνε συγγνώμη να πάνε να δουν τα σπίτια των εργοδοτών τους αν έχουν κότσια. Και αυτοί και οι πανελίστες γενικότερα, οι οποίοι συνηγορούσαν», συνέχισε ο δημοσιογράφος, τονίζοντας πως τα σπίτια τα πληρώνουν συνήθως οι ομάδες. «Είμαστε υπεύθυνοι εμείς οι δημοσιογράφοι γιατί δεν καταφέραμε να το φρενάρουμε, είναι υπεύθυνοι οι εργοδότες που το εξέθρεψαν και είναι και υπεύθυνοι μερίδα τηλεθεατών που τους δίνανε τηλεθεάσεις. Σικέ – ξεσικέ οι τηλεθεάσεις αυτοί τους κράτησαν. Γιατί είναι επαναλαμβανόμενα για κάποιους, για κάποιους, όχι για όλους. Αυτά. Μην αρχίσουμε να θυμόμαστε περιστατικά. Δεν είναι λάθος. Το λάθος το δέχεσαι. Λάθος κάνουμε όλοι και εγώ πιο πολλά από όλους. Είναι ενσυνείδητο για λόγους τηλεθέασης», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις