Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

12

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αποκλεισμός Κασσελάκη: Η πρώτη ανάρτηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλεισμός Κασσελάκη: Η πρώτη ανάρτηση

Αποκλεισμός Κασσελάκη: «Είμαι εδώ»

Σε ανάρτηση προέβη ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά το «μπλόκο» της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανήρτησε μια εικόνα στην οποία γράφει «είμαι εδώ» και αναφέρει πως «η φωνή μας είναι το συνέδριο».

Στην ψηφοφορία παρόντα ήταν 152 μέλη της ΚΕ, ψήφισαν 151, 12 εκ των οποίων αρνήθηκαν να ψηφίσουν απόφαση με ονομαστική αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη. Από την ψηφοφορία απείχαν τα μέλη της ΚΕ που ανήκουν στην ομάδα του Παύλου Πολάκη. Όσον αφορά στην πρόταση για διαγραφή Κασσελάκη από το κόμμα, δεν φαίνεται να προκρίνεται. Η ακριβής μορφή της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής θα δημοσιοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο, όμως, πέρα από την αναφορά στο όνομά του, προσδιορίζει παράλληλα ως αιτία αποκλεισμού τις συγκεκριμένες συμπεριφορές του έκπτωτου προέδρου που τους τελευταίους μήνες βάλει κατά των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητώντας τις αποφάσεις του. Μεταξύ αυτών και την απόφαση της Κ.Ε της 8ης Σεπτεμβρίου η οποία τον καθαίρεσε από το αξίωμα του προέδρου.

H ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων είναι προγραμματισμένη για τις 24 Οκτωβρίου και μετά τη σημερινή απόφαση, ο έκπτωτος πρόεδρος δεν μπορεί να καταθέσει υποψηφιότητα. Το θέμα είναι πλέον εάν το Συνέδριο στις 7-8 Νοεμβρίου θα μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά και να ανακηρύξει υποψήφιο τον Κασσελάκη. Να σημειωθεί πως μέλη των «Kasselistas» ισχυρίζονται πως ο κ. Κασσελάκης έχει ήδη υποβάλει υποψηφιότητα, επομένως το Συνέδριο μπορεί να ακυρώσει την απόφαση της ΚΕ, κάτι μένει να φανεί.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις