Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

12

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από μέλος της ΚΕ η Γιώτα Πούλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από μέλος της ΚΕ η Γιώτα Πούλου

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Στο κόκκινο η ένταση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την συνεδρίαση της ΚΕ καθώς λίγη ώρα μετά την πρόταση αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη, που κατέθεσε ο Γιάννης Μουζάλας, η Γιώτα Πούλου παραιτήθηκε από μέλος της. Η Γιώτα Πούλου, που πρόσκειται στον Στέφανο Κασσελάκη, προχώρησε στην κίνηση αυτή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα συμβαίνουν στην συνεδρίαση. Σημείωσε μάλιστα ότι έχει κι άλλα αξιώματα, καθώς είναι βουλευτής και τομεάρχισσα.  Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Θύμιος Γεωργόπουλος κατέθεσε πρόταση παραπομπής του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής, επικαλούμενος 20 λόγους, ανάμεσά τους το εξώδικο του κ. Κασσελάκη και τη συνέντευξή του στον ANT1. Η πρόταση αυτή ακολούθησε την πρόταση του Γιάννη Μουζάλα για αποκλεισμό της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη.

Σχολιάζοντας την κατάσταση, ο Γιάννης Μαντζουράνης ανέφερε ότι η συνεδρίαση διεξάγεται κανονικά, παρά τις προσπάθειες κάποιων να δημιουργήσουν πρόβλημα απαρτίας, καταδικάζοντας την άρνηση ορισμένων μελών να λάβουν τα καρτελάκια τους και να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση διαγραφής και διαφωνίες για τη συνεδρίαση

Η ένταση εντός της συνεδρίασης κλιμακώθηκε όταν η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε να μιλήσει χωρίς να έχει διαπιστευθεί, με την Όλγα Γεροβασίλη να την καλεί να παραλάβει το καρτελάκι της για να μπορέσει να συμμετάσχει στη διαδικασία. Από την πλευρά του κ. Κασσελάκη, υποστηρικτές του ανέφεραν ότι η Κεντρική Επιτροπή αρνήθηκε να λάβει παρουσίες, όπως είχε ζητήσει η κα Τζάκρη. Ο κ. Μαντζουράνης, αφήνοντας αιχμές προς τον κ. Κασσελάκη, δήλωσε ότι «με φρου-φρου και αρώματα» δεν γίνεται πολιτική.

ΣΥΡΙΖΑ: Εντάσεις και διαμαρτυρίες εκτός αίθουσας

Το περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και εκτός της αίθουσας, με υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη να διαμαρτύρονται και να διαπληκτίζονται με μέλη της αντίθετης πτέρυγας. Παράλληλα, ο Θανάσης Οικονόμου έθεσε θέμα για την είσοδο ατόμων στην αίθουσα πριν την έναρξη, χωρίς τα απαιτούμενα διαπιστευτήρια. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στον απόηχο της απόσυρσης του εξωδίκου από τον κ. Κασσελάκη, με τους υποστηρικτές του να ισχυρίζονται ότι «εκλείπει ο λόγος της συνεδρίασης».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις