Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

18

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης… στην Κυψέλη!
ΕΛΛΑΔΑ

Φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης… στην Κυψέλη!

Δύο συλλήψεις

Ποιος να το φανταζόταν, ότι σε ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας της Κυψέλης, «καλλιεργούσαν» φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε γλάστρες Κι όμως.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η πληροφορία, που έφθασε στους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, αποδείχθηκε σωστή. Αρχικά, μιλούσε για εργαστήριο στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας και εν τέλει, εντοπίστηκε στην Κυψέλη. Αποφασίστηκε η επέμβαση, που κατέληξε στη σύλληψη των δύο εμπλεκόμενων στην καλλιέργεια και στην κατάσχεση δενδρυλλίων κάνναβης μέσα σε γλάστρες, ποσότητας κάνναβης, που είχε ήδη παραχθεί, μικροποσότητας κοκαΐνης και κινητών τηλεφώνων. Οι συλληφθέντες, ένας Έλληνας, 55 χρονων, ιδιοκτήτης της οικίας  κι ένας Αλβανός υπήκοος 47χρόνων, που συνελήφθησαν, κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ο εντοπισμός

«Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία , «μετά από διερεύνηση πληροφοριών αναφορικά με την δράση ατόμων, που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια κάνναβης και στη διακίνηση των παραγόμενων ποσοτήτων, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, επετεύχθη, μέσω ανάλυσης, διασταύρωσης και εξακρίβωσης στοιχείων, ο εντοπισμός των κατηγορουμένων και η πιστοποίηση της δράσης τους. Μετά από έρευνα των αστυνομικών σε οικία στην περιοχή της Κυψέλης, εντοπίστηκε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης μέσω της υδροπονικής μεθόδου, ενώ βρέθηκε και ποσότητα κάνναβης».

Στην οικία, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, 27 δενδρύλλια κάνναβης, 102 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 3 γραμμ. κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα.

Η εξέταση των κινητών

Τα τρία κινητά τηλέφωνα, όπως συμβαίνει σ αυτές τις περιπτώσεις, έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου από την ανάλυσή τους να προκύψουν και τα άτομα που συνεργάζονταν με τους δύο και ιδιαίτερα αυτά στα χέρια των οποίων κατέληγαν οι ναρκωτικές ουσίες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις