Γάτα λεωφορείο: Σε απολογία ο οδηγός που πέταξε έξω επιβάτη

ΕΛΛΑΔΑ

Γάτα λεωφορείο: Σε απολογία ο οδηγός που πέταξε έξω επιβάτη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Γάτα λεωφορείο: Η εξοργιστική καταγγελία

18.10.2024 | 19:34

Οι Οδικές Συγκοινωνίες εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό όπου ένας επιβάτης αναγκάστηκε από οδηγό λεωφορείου να κατέβει από αυτό, επειδή είχε μαζί του ένα γατάκι. Στην ανακοίνωσή τους, τονίζουν πως ήδη ο οδηγός έχει κληθεί σε απολογία και κάνουν έρευνα κατά πόσο ο επιβάτης τηρούσε τα μέτρα που προβλέπονται για μετακίνηση, έχοντας μαζί του ζώο συντροφιάς. Σημειώνουν δε, πως αν αποδειχθούν δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες του επιβάτη, τότε θα προχωρήσουν «στις ανάλογες ενέργειες σε βάρος του οδηγού».

Η ανακοίνωση της ΟΣΥ

Η Ο.ΣΥ.ΑΕ. αναφορικά με το περιστατικό που καταγγέλλεται, μέσω μέσου κοινωνικής δικτύωσης και τον ισχυρισμό ότι οδηγός των Οδικών Συγκοινωνιών κατέβασε επιβάτη επειδή μετέφερε ένα γατάκι ενημερώνει ότι:  Η Εταιρεία από την πρώτη στιγμή έλαβε γνώση για το περιστατικό και έχει ήδη εντοπίσει τον οδηγό, ο οποίος έχει κληθεί σε απολογία.  Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπάρχει παράβαση του νόμου ‘‘περί μετακίνησης με ζώα’’, ο οποίος στο άρθρο 4 παρ.4β, μεταξύ άλλων ορίζει ότι: « η μεταφορά μικρών ζώων συντροφιάς με οδικά μέσα και μέσα σταθερής τροχιάς επιτρέπεται με ευθύνη του επιβάτη και κατά την κρίση του οδηγού ή άλλου εντεταλμένου προσωπικού του μεταφορέα…εφόσον είναι τοποθετημένο σε ασφαλές κλουβί μεταφοράς κλειστού τύπου διαστάσεων έως 70 εκ. χ 40εκ. χ50 εκ. και εφόσον ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του ζώου φέρει το ατομικό βιβλιάριο υγείας-διαβατήριο του ζώου…και τα τοποθετούν στους ελεύθερους χώρους των οχημάτων…» τότε η Εταιρεία θα προχωρήσει στις ανάλογες ενέργειες εις βάρος του οδηγού.

Η  Ο.ΣΥ. Α.Ε. ξεκαθαρίζει ότι προέβη στις απαιτούμενες διαδικασίες -παρά το γεγονός ότι μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει λάβει καμία επίσημη καταγγελία- καθώς οι ανάγκες μεταφοράς του επιβατικού κοινού, μεταξύ αυτών και η μεταφορά των ζώων συντροφιάς, βρίσκονται  στο επίκεντρο του παραγόμενου έργου μας.  Τέλος, υπενθυμίζουμε  ότι υπάρχει αρμόδιο τμήμα καταγγελιών, στο οποίο τα περιστατικά που καταγγέλλονται αντιμετωπίζονται ευκολότερα και αμεσότερα.

 

Exit mobile version