Καλάβρυτα τροχαίο με λεωφορείο: Η συγκλονιστική περιγραφή μαθήτριας

ΕΛΛΑΔΑ

Καλάβρυτα τροχαίο με λεωφορείο: Η συγκλονιστική περιγραφή μαθήτριας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Καλάβρυτα τροχαίο με λεωφορείο: «Σε μία φάση είπα πεθαίνουμε»

18.10.2024 | 19:53

«Σε μία φάση είπα, πεθαίνουμε» ανέφερε μία μαθήτρια, η οποία επέβαινε στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας το οποίο εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να πέσει σε χαράδρα το πρωί της Παρασκευής (18/10), στα Καλάβρυτα. Ο οδηγός του λεωφορείου που εξετράπη και ανατράπηκε, πέφτοντας από ύψος έξι μέτρων περίπου στο δρόμο Πατρών Καλαβρύτων λίγο μετά τη Βλασία, υποστήριξε στο tempo24, πως η εκτροπή από την πορεία του οχήματος έγινε όταν ο ίδιος προσπάθησε να αποφύγει άλλο όχημα που είδε να έρχεται και για να μη γίνει μετωπική σύγκρουση, έκανε ελιγμό ο οποίος οδήγησε στην εκτροπή και την ανατροπή του λεωφορείου. Μόλις το όχημα ακινητοποιήθηκε, ο ίδιος έσπασε με το πόδι του το παρμπρίζ προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι πέντε μαθητές και οι δύο εκπαιδευτικοί.

“Περάσαμε ένα μεγάλο σοκ”

Από την πλευρά της, μία μαθήτρια η οποία μίλησε στο Mega, περιγράφοντας το τροχαίο, είπε: «Κάνω σε μία φάση ‘πεθαίνουμε’. Με τη δύναμη που έπεσε το λεωφορείο, χτυ”πήσαμε, χτύπησε η αδελφή μου το κεφάλι της και ζαλίζεται. Πάμε τώρα στο Νοσοκομείο του Ρίου. Εγώ χτύπησα στα πλευρά μου και η άλλη μου αδελφή τα πλευρά και το χέρι της και μία καθηγήτρια, δασκάλα, χτύπησε και αυτή».
Όλα έγιναν νωρίς το πρωί, κοντά στο χωριό Μάνεσι, όταν το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Καλάβρυτα, έφυγε από τον δρόμο και κατέληξε σε χαράδρα. «Εμείς δεν καταλάβαμε κάτι, γιατί καθόμασταν πίσω και μιλάγαμε με τα παιδιά και ήμασταν σε ένα vibe του λεωφορείου, που κάνουμε κάθε μέρα, που γελάμε. Οι δρόμοι δεν είναι καλοί, ούτε μπάρες είχε να κρατήσει το λεωφορείο. Ο οδηγός είναι πάρα πολύ καλός, τον έχουμε και πολλά χρόνια εμείς. Πήγαινε και αργά».

H πρώτη κίνηση των δασκάλων και των μαθητών μετά τον απεγκλωβισμό τους, ήταν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους, για να τους πουν, πως είναι καλά. Η μητέρα τριών παιδιών που βρίσκονταν στο λεωφορείο, Βασιλική Γιαννοπούλου, μίλησε στο Mega για τα όσα συνέβησαν. «Περάσαμε ένα μεγάλο σοκ και εμείς και τα παιδιά μας. Πρέπει να κοιτάξουμε τους δρόμους. Ο δρόμος εκεί είναι γεμάτος εικονοστάσια. Πρέπει να γίνει ατύχημα; Τα παιδιά δεν κατάλαβαν το πώς έγινε. Έσπασε ο οδηγός το παρμπρίζ και βγήκαν. Με πήρε η κόρη μου τηλέφωνο και μου είπε “μαμά μην τρομάξεις, τούμπαρε το λεωφορείο”. Είναι δυνατόν να μην τρομάξω; Πρέπει να δούμε τους δρόμους» ανέφερε.

 

Exit mobile version