Κυρανάκης κόρη: «Έχω πάρει την απόφαση δύο βράδια την εβδοµάδα να την κοιμίζω εγώ»

LIFESTYLE

Κυρανάκης κόρη: «Έχω πάρει την απόφαση δύο βράδια την εβδοµάδα να την κοιμίζω εγώ»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

"Η αυστηρή, συγκρουσιακή στάση που µου καταλογίζουν στις δηµόσιες εµφανίσεις µου πάει περίπατο όταν είµαι µαζί της" δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

19.10.2024 | 13:00

Στα Παραπολιτικά και στη Σάσα Σταμάτη μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης, Κωνσταντίνιος Κυρανάκης. Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, εκτός από ένας νέος πολιτικός, µε όρεξη και όραµα, είναι πάνω από όλα οικογενειάρχης. Ο 37χρονος υφυπουργός Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης είναι παντρεµένος µε την Ελένη Αθερινού και έχουν µία κορούλα, τη ∆ανάη. Σε µια ανθρώπινη συζήτηση που είχαµε µαζί του µας είπε ποιο θεωρεί το µεγαλύτερό του επίτευγµα µέχρι τώρα στο υπουργείο, αλλά και κατά πόσο έχει αλλάξει η καθηµερινότητά του. ∆ηλώνει χαζοµπαµπάς, απαντάει αν θέλει να µεγαλώσει η οικογένειά του και, τέλος, εξηγεί τι θαυµάζει στη σύζυγό του.

Η κόρη σας είναι πλέον 2 ετών, σωστά; Προλαβαίνετε να τη βλέπετε;

Μου φαίνεται απίστευτο που έφτασε 2 ετών και ξεκίνησε παιδικό σταθµό! Ο χρόνος περνάει τόσο γρήγορα και νιώθω ότι χάνω στιγµές που δεν ξαναγυρνούν. Οπότε κάθε δευτερόλεπτο ελεύθερου χρόνου επιλέγω να το περνάω µαζί της ποιοτικά. Εχω πάρει την απόφαση τουλάχιστον δύο βράδια µέσα στη βδοµάδα να την κοιµίζω εγώ, ένα πρωί να την πηγαίνω εγώ στον παιδικό σταθµό και µέσα στο Σαββατοκύριακο κάνουµε πολλά πράγµατα µαζί. ∆εν θέλω να περάσουν τα χρόνια και να συνειδητοποιήσω ότι δεν έζησα µαζί της τις πιο όµορφες στιγµές της παιδικής ηλικίας. Ξέρω ότι αυτή η επιλογή λειτουργεί εις βάρος των πολιτικών υποχρεώσεων. ∆εν είναι λίγες οι φορές που θα µε παρεξηγήσουν άνθρωποι επειδή δεν βρέθηκα σε κοµµατικές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου. Πιστεύω όµως ότι κάθε νέος πατέρας, κάθε γονιός θα µε καταλάβει, γιατί νιώθει το ίδιο.

Τι σας αρέσει να κάνετε µαζί;

Κάθε εβδοµάδα κάνουµε κάτι καινούργιο. Η ∆ανάη είναι στη φάση που οτιδήποτε δει ή ακούσει γύρω της το επεξεργάζεται και θέλει να πειραµατιστεί. Είτε αυτό είναι ένα παιχνίδι είτε «δουλειές» στο σπίτι, που της αρέσουν πολύ, είτε βόλτες σε καινούργια µέρη, που δεν έχει ξαναδεί. Κάθε φορά που µαθαίνει µια καινούργια λέξη ή φράση, το συναίσθηµα είναι µαγικό. Προσπαθώ να την κρατάω µακριά από πολλές οθόνες και φυσικά να αφήνω και το δικό µου κινητό στην άκρη όταν δεν υπάρχει κάτι επείγον στη δουλειά. ∆εν τα καταφέρνω πάντα. Οπότε δεν µπορώ να σου πω ότι υπάρχει κάτι συγκεκριµένο και επαναλαµβανόµενο, διότι ξέρει πλέον ότι κάθε Σαββατοκύριακο θα σκεφτούµε κάτι που δεν έχουµε ξανακάνει. Αλλωστε, όπως όλες οι γυναίκες, βαριέται εύκολα!

Είστε αυστηρός µαζί της ή χαζοµπαµπάς;

Χαζοµπαµπάς και δεν το µετανιώνω! Η αυστηρή, συγκρουσιακή στάση που µου καταλογίζουν στις δηµόσιες εµφανίσεις µου πάει περίπατο όταν είµαι µαζί της. Το χαίροµαι όσο µπορώ, µε κάνει ευτυχισµένο να τη βλέπω να χαµογελάει. Και όταν κάνει µια ζηµιά ή κάτι λάθος, προτιµώ να της εξηγήσω το γιατί µε απλά λόγια, που ίσως καταλαβαίνει, ίσως και όχι. Με ενδιαφέρει να νιώθει ότι µπορούµε να τα συζητάµε όλα στο µέλλον. Μακάρι να τα καταφέρω.

Θέλετε να µεγαλώσετε την οικογένειά σας;

Τα παιδιά είναι ευτυχία. Ο ερχοµός ενός δεύτερου, τρίτου, ακόµα και τέταρτου παιδιού θα µας έκανε πολύ χαρούµενους, αν µας τα φέρει ο Θεός και η ζωή. Αυτά όµως, όπως ξέρουν όλα τα ζευγάρια, δεν τα προγραµµατίζεις. Αισθανόµαστε πλήρεις µε ό,τι έχουµε σήµερα. Από εκεί και πέρα, ό,τι έρθει στη ζωή θα µας κάνει ακόµα πιο χαρούµενους µε την Ελένη.

Exit mobile version