Ρολάκια κανέλας εύκολα συνταγή: Λαχταριστά και αφράτα για να συνοδεύσεις τον καφέ σου

PLUS

Ρολάκια κανέλας εύκολα συνταγή: Λαχταριστά και αφράτα για να συνοδεύσεις τον καφέ σου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Η μέρα επιτάσσει ένα γλυκό σνακ

19.10.2024 | 09:26

Αυτά τα αφράτα και λαχταριστά ρολάκια κανέλας, που τρώγονται ζεστά, μόλις βγουν από τον φούρνο είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να απολαύσεις μαζί με τον καφέ σου. Κι όμως, αυτά τα μίνι ρολάκια γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα με λίγα και απλά υλικά που σίγουρα έχεις στην κουζίνα σου. Αν, λοιπόν, θέλεις να φτιάξεις σήμερα ένα ζουμερό, homemade γλυκό σνακ για όλη την οικογένεια, σου έχουμε την τέλεια συνταγή για μίνιρολάκια κανέλας με μόλις 5 υλικά (2 για τη ζύμη και 3 για τη γέμιση).

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να τα φτιάξεις και ξεκίνα:

Για τη ζύμη:

180 γρ. γιαούρτι

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη γέμιση:

30 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

Για το γλάσο:

6 κ.σ. ζάχαρη άχνη

4 κ.γ. γάλα

Αναμειγνύουμε το γιαούρτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα και απλώνουμε το μείγμα στην ζύμη.

Ρολάρουμε τη ζύμη απαλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα μακρόστενο ρολό.

Κόβουμε σε ρολάκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 160C.

Αναμειγνύουμε την ζάχαρη άχνη και το γάλα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα και ρίχνουμε στα ζεστά ρολάκια κανέλας.

Bovary.gr 
Ετικέτες
Exit mobile version