Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

19

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φάμελλος: Να δυναμώσουμε το σπίτι μας για να δυναμώσουμε την πατρίδα μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Να δυναμώσουμε το σπίτι μας για να δυναμώσουμε την πατρίδα μας

Στον Πύργο περιοδεύει σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Στον Πύργο περιοδεύει σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος χθες πραγματοποίησε ομιλία στην Πάτρα. Από την αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι «η επιλογή για έναν σύγχρονο, σοβαρό, αξιόπιστο, δυναμικό και αποτελεσματικό ΣΥΡΙΖΑ έχει παρακαταθήκη από το παρελθόν. Πρώτα απ’ όλα έχει τους αγώνες και τις αξίες των αγωνιστών της Αριστεράς, που μας έμαθαν κάτι. Ότι οι μεγάλες αλλαγές επιτυγχάνονται με αντίσταση του λαού. Και εκεί η Αριστερά ήταν πάντα μπροστά. Έχουμε και την παρακαταθήκη της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα…». «Να αποδείξουμε», είπε, «ότι η αναγκαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει πολιτική πράξη». Πρόσθεσε ότι η κοινωνία περιμένει «να της πούμε ότι υπάρχει ελπίδα στην πολιτική», υποστηρίζοντας ότι η παρουσία των παρευρισκομένων έδωσε την απάντηση.

Μιλώντας για τα εσωκομματικά επανέλαβε ότι «η πρόταση που κατέθεσα εγώ και πάρα πολλοί σύντροφοι και συντρόφισσες ήταν να μην πάμε σε μομφή. Για δύο λόγους. Δεν θέλαμε στίγμα ούτε στο κόμμα, ούτε στο πρόσωπο. Θέλαμε να πάμε στα μέλη χωρίς κανέναν αποκλεισμό». «Γίνεται τώρα μια συζήτηση ότι δήθεν γίνεται μια προσπάθεια αποκλεισμού. Ακριβώς το αντίθετο. Ζητήσαμε να μην πάμε σε αυτή τη διαδικασία. Να υπάρξει συζήτηση στο κόμμα και να κρίνουν τα μέλη…», συνέχισε.

Ο κ. Φάμελλος είπε ότι η προσωπική άποψη του είναι «ότι υπήρξε ξεκάθαρη πολιτική ανεπάρκεια…». «Θα απολογηθεί το κόμμα, τα μέλη του, για όλα αυτά τα πολλαπλά λάθη; Όχι συντρόφισσες και σύντροφοι… Δεν μπορεί να απολογηθούν τα μέλη γιατί θέλουν έναν ΣΥΡΙΖΑ σοβαρό και αξιόπιστο. Όποιοι δημιουργούν προβλήματα στο κύρος και στην αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απολογηθούν. Εμείς θέλουμε να προστατεύσουμε το σπίτι μας, να ξαναχτίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλουμε ένα κόμμα ΙΧ, ούτε ένα κόμμα μονοπρόσωπη εταιρεία», σχολίασε. Ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να τελειώσει γρήγορα η εσωκομματική συζήτηση και «να βγούμε έξω στην κοινωνία μαζί με τους παραγωγούς, μαζί με τους νέους για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας».

Καταληκτικά ανέφερε ότι «η Αριστερά όπως πάντα σε αυτόν τον αγώνα θα είναι πρώτη» και κάλεσε «να είμαστε όλοι και όλες μαζί», «να βάλουμε το ‘μαζί’ μπροστά και πάνω από το ‘εγώ’». «Και μετά τις εκλογές της 24ης Νοέμβρη, διότι δεν θα χρειαστεί δεύτερος γύρος, να ξαναγυρίσουμε όλες τις Οργανώσεις. Να βάλουμε μπρος τις Οργανώσεις. Να δυναμώσουμε το σπίτι μας για να δυναμώσουμε την πατρίδα μας. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για την παρακαταθήκη της Αριστεράς», είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις