Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

21

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φουρνά Ευρυτανίας αγγελία: Επιτυχημένα εξελίσσεται η προσπάθεια αναγέννησης του χωριού
ΕΛΛΑΔΑ

Φουρνά Ευρυτανίας αγγελία: Επιτυχημένα εξελίσσεται η προσπάθεια αναγέννησης του χωριού

Φουρνά Ευρυτανίας αγγελία: Η τρίτεκνη οικογένεια που άφησε τη Λαμία για μια καλύτερη ζωή

Σχεδόν ένα μήνα μετά από την εγκατάσταση της οκταμελούς οικογένειας από την Αθήνα μία ακόμη οικογένεια πρόκειται να μετακομίσει στο ορεινό χωριό της Ευρυτανίας. Συγκεκριμένα, μία πενταμελής οικογένεια με παιδιά 1ης, 4ης και 5ης δημοτικού φτάνει στη Φουρνά αυτή την Κυριακή αφού βρέθηκε σπίτι για την εγκατάστασή τους.

Τα χωριά του μέλλοντος
Μιχάλης Αντωνίου: Ο σεφ που γύρισε στο χωριό του και έφτιαξε μια ταβέρνα πρότυπο
Άφησε την μικροβιολογία και γυρίζει στα Άγραφα με μια καντίνα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η καταγωγή τους είναι από τη Λαμία, ο πατέρας εργάζεται ως οδηγός βαρέων οχημάτων και η μητέρα ασχολείται με οικιακά.Η οικογένεια είχε ανταποκριθεί στο κάλεσμα της αγγελίας που δημοσιεύτηκε το καλοκαίρι, στη συνέχεια συναντήθηκε με τη δασκάλα και τον ιερέα και έπειτα από τη θετική έκβαση της συνάντησης βρισκόταν σε αναμονή μέχρι την εύρεση στέγης. Πλέον είναι όλα έτοιμα για την υποδοχή τους αυτή την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.

a blue window on a building

Πέντε ακόμα οικογένειες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να μετακομίσουν στη Φουρνά βρίσκονται σε αναμονή για την εύρεση στέγης και πόρων για τα πρώτα τους έξοδα. Για να βρεθούν τα χρήματα ώστε να ενισχυθούν οι οικογένειες στα πρώτα τους βήματα μετά την εγκατάσταση δημιουργήθηκε η ΜΚΟ “Νέα Ζωή στο Χωριό” με εμπνεύστρια τη δασκάλα, Παναγιώτα Διαμαντή. Όσον αφορά την πρώτη οικογένεια που είχε φτάσει στη Φουρνά έχει προσαρμοστεί στη νέα της ζωή και η εγκατάστασή της αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα με την επιστροφή του πατέρα από τη Γερμανία και το ξεκίνημα στη νέα του δουλειά.

Πηγή: TVStar

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις