Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

20

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γάμος Δούκα – Πολυτάνου: Με κλαρίνα και χορούς στη γαμήλια δεξίωση στις Αφίδνες
ΕΛΛΑΔΑ

Γάμος Δούκα – Πολυτάνου: Με κλαρίνα και χορούς στη γαμήλια δεξίωση στις Αφίδνες

Το νεόνυμφο ζευγάρι έκοψε την τούρτα του μπροστά στους καλεσμένους και το έριξε στους παραδοσιακούς χορούς

Στο κλαμπ των παντρεμένων ανήκει από χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας που νυμφεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Γεωργία Πολυτάνου. Το ζευγάρι τέλεσε τον γάμο το Σάββατο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Καλοκτένη στη Θήβα και ακολούθως παρέθεσε γαμήλια δεξίωση σε κτήμα στις Αφίδνες. Ο γαμπρός και η νύφη σε πελάγη ευτυχίας, έφτασαν περίπου στις 10 στο εντυπωσιακό κτήμα Casa e Campo στον Κοκκινόβραχο Αφιδνών και εν μέσω βεγγαλικών και χειροκροτημάτων πήραν θέση στο περίπτερο όπου είχε στηθεί η γαμήλια τούρτα. Αφού έκοψαν από ένα κομμάτι και τάισαν ο ένας τον άλλο, χαιρέτισαν με θέρμη έναν προς έναν τους καλεσμένους τους, ανάμεσα στους οποίους πολιτικοί, παράγοντες τις τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφοι. Ακολούθησε γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και οι 1.200 καλεσμένοι από όλη την Ελλάδα, διασκέδασαν με ζωντανή μουσική, που περιελάμβανε από λαϊκά μέχρι παραδοσιακά με κλαρίνα και άπαντες χόρεψαν με την ψυχή τους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης στην Θήβα, από όπου έλκει την καταγωγή της η νύφη. Ο Χάρης Δούκας με παπιγιόν και ανθοδέσμη, έφτασε από τις 18:30 στην είσοδο της εκκλησίας. Χαμογελαστός δέχονταν ευχές από πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί μέσα αλλά και έξω από την εκκλησία στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

Η άφιξη της νύφης

Η νύφη έφτασε λίγο καθυστερημένη – τηρώντας την παράδοση – κατά τις 19:10 συνοδευόμενη από τον πατέρα και τον αδελφό της. Στη συνέχεια μπήκαν στην εκκλησία όπου τελέστηκε το μυστήριο από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Θηβών Λιβαδειάς και Αυλίδος Γεώργιο.

Ο Χάρης Δούκας παντρεύτηκε με τρεις κουμπάρους

Το ζευγάρι είχε τρεις κουμπάρους: Το μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Λάζαρο Καραούλη, τον Κώστα Πανδή, δεξί χέρι του δημάρχου Αθηναίων και την Ιωάννα Χριστοπούλου – Κόντη, φίλη της νύφης. Στην τελετή παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, οι συνυποψήφιοί του για την ηγεσία του κόμματος Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Νάντια Γιαννακοπούλου με το σύζυγό της Μάξιμο Μουμούρη, βουλευτές όπως ο Δημήτρης Μάντζος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Παύλος Χρηστίδης, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Χρήστος Πρωτόπαππας, Κώστας Σκανδαλίδης, Απόστολος Κατσιφάρας, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Κώστας Ζαχαριάδης με τη σύντροφό του Ελένη Νικηταρά, ο δημοσιογράφοι όπως οι Ράνια Τζίμα με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, Ιορδάνης Χασαπόπουλος και πλήθος αυτοδιοικητικών και φίλων του ζεύγους.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις