Εθνικό μητρώο επιδομάτων: «Δεν υπάρχει εποπτεία, στοχεύουμε σε μία δικαιότερη πολιτική»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εθνικό μητρώο επιδομάτων: «Δεν υπάρχει εποπτεία, στοχεύουμε σε μία δικαιότερη πολιτική»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

«Δεν υπάρχει εποπτεία στα επιδόματα, στοχεύουμε σε μία δικαιότερη πολιτική», υπογράμμισε ο Υπουργός Οικονομικών, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία εθνικού μητρώου επιδομάτων, στα πρότυπα της Μεγάλης Βρετανίας

20.10.2024 | 14:20

Για τα βήματα προόδου της ελληνικής οικονομίας, τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και την προσπάθεια βελτίωσης της επιδοματικής πολιτικής της κυβέρνησης μίλησε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, σε σημερινή (20/10) συνέντευξη στην ΕΡΤ.

«Οι αυξήσεις των εσόδων συνδέονται με την ανάπτυξη και όχι την φορολογία. Η δέσμευση της κυβέρνησης με ορίζοντα το 2027 είναι πέρα από την κοινωνική πολιτική και τη στήριξη των εισοδημάτων των πολιτών, να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση φόρων, με τα κέρδη από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, που εκτιμώνται περίπου στα 2,5 δισ. ευρώ ετησίως», επεσήμανε ακόμη.

«Για τη φορολόγηση των φιλοδωρημάτων, υπάρχει μία παρανόηση. Δεν προβλέπεται καμία κράτηση για τις εισφορές και το μέτρο αφορά τις περιπτώσεις που το ποσό ανέρχεται σε 300 ευρώ και άνω. Ως Ελλάδα, έχουμε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρωζώνη, την τελευταία τριετία», προσέθεσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

 

Exit mobile version