Θέρμανση με ρεύμα επίδομα: Τι αλλάζει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θέρμανση με ρεύμα επίδομα: Τι αλλάζει

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να καταβληθεί εμπροσθοβαρώς τον Δεκέμβριο και η δεύτερη δόση τον Απρίλιο, ενώ, θα ληφθούν υπόψη οι καιρικές συνθήκες.

20.10.2024 | 13:20

Μέσω του επιδόματος θέρμανσης, η κυβέρνηση πριμοδοτεί κατά 25% τους καταναλωτές που θα χρησιμοποιήσουν το ηλεκτρικό ρεύμα, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας για τις αλλαγές που θα εφαρμοστούν εφέτος σε σύγκριση με πέρυσι. Το επίδομα θέρμανσης θα καλύψει όχι μόνο τη χρήση πετρελαίου, αλλά και τη χρήση φυσικού αερίου, πέλετ και καυσόξυλων, ανάλογα με την περιοχή. Θα πληρωθεί εμπροσθοβαρώς τον Δεκέμβριο και η δεύτερη δόση τον Απρίλιο, ενώ, θα ληφθούν υπόψη οι καιρικές συνθήκες. Περίπου 800.000 νοικοκυριά θα μοιρασθούν εφέτος 260 εκατ. ευρώ επιδοτήσεων, σύμφωνα με υπολογισμούς. Μένει να ξεκαθαριστεί το ύψος του μέγιστου επιδόματος (1.000 ευρώ ή 1.200 ευρώ).

Τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Τα όρια ετήσιου εισοδήματος δεν αναμένεται να αλλάξουν και συγκεκριμένα θα είναι:

Για τον άγαμο ανέρχονται σε 16.000 ευρώ

Για έγγαμους χωρίς τέκνα 24.000 ευρώ συνολικά

Για μονογονεϊκές οικογένειες το βασικό όριο χωρίς την προσαύξηση των ορίων για κάθε εξαρτώμενο τέκνο θα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ.

Το όριο αντικειμενικής αξίας ακίνητης περιουσίας για τους άγαμους δικαιούχους θα ανέρχεται σε 200.000 ευρώ ενώ για τους έγγαμους το όριο θα είναι 300.000 ευρώ.

 

Exit mobile version