10 εκατομμύρια ευρώ υπολόγιζαν να “βγάλουν” από τη φυτεία “μαμούθ” στην Τρίπολη!

ΕΛΛΑΔΑ

10 εκατομμύρια ευρώ υπολόγιζαν να “βγάλουν” από τη φυτεία “μαμούθ” στην Τρίπολη!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών του, καταλήγουν οι αστυνομικοί.

21.10.2024 | 06:49

Το τρομακτικό ποσό των 10.000.000 ευρώ (!), στόχευαν να αποκτήσουν από την πώληση της κάνναβης, που θα παρήγαγαν τα 1253 δενδρύλλια, αλλά και τον έναν τόνο που εντοπίστηκε στην δύσβατη περιοχή,  σε περιοχή της Τρίπολης!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Για τη μεταφορά των δενδρυλλίων και των χιλίων κιλών κάνναβης χρειάστηκε η συμμετοχή στην επιχείρηση ενός  super puma, οι πτώσεις του οποίου καταγράφονται σε βίντεο που έδωσε η Αστυνομία στη δημοσιότητα. Οι αστυνομικοί που έφεραν στο φως την υπόθεση, έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός αλλοδαπού ως εμπλεκόμενου στην καλλιέργεια, ωστόσο, καθώς αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες χασισοφυτείες που εντοπίστηκαν στη χώρα, αναζητούνται αρκετοί άλλοι. Για να γίνει αντιληπτό το τι συνέβαινε στην Τρίπολη, παρατίθενται βασικά στοιχεία που συνέθεταν την καλλιέργεια της φυτείας.  Απλωνόταν σε 28 επίπεδα, σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή με πυκνή βλάστηση και φυσική κάλυψη συνολικής έκτασης περίπου  35 στρεμμάτων. Καλλιεργούνταν συνολικά 1.253 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3,5 μέτρων. Αυτά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν  μαζί με τον αντίστοιχο «αρδευτικό και καλλιεργητικό εξοπλισμό»,  που βρέθηκε στο χώρο.

Σκηνές, σωλήνες νερού, λίπασμα

Και αποτελείτο ο εξοπλισμός, λέει η Αστυνομία  «από εργαλεία σχετικά με την καλλιέργεια και συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών, σκηνές διαμονής, σωλήνες άρδευσης, λάστιχα, λιπάσματα και άλλα αντικείμενα. Όλα τα αντικείμενα, που βρέθηκαν στον χώρο, έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εξεταστούν και να βρεθούν αποτυπώματα των εμπλεκομένων, αλλά και στοιχεία  DNA για την ταυτοποίησή τους. Επιπλέον, συνεχίζει η ΕΛ.ΑΣ,  στον χώρο της καλλιέργειας  είχαν διαμορφώσει ειδικό αυτοσχέδιο χώρο αποξήρανσης δενδρυλλίων, καθώς και βοηθητικούς χώρους, που χρησιμοποιούσαν για διαμονή και κατόπτευση της φυτείας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στο χώρο της φυτείας, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1.253 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3,5 μέτρων, περίπου, ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους  1 τόνου, 398 κιλών και 934 γραμμαρίων και 1 ζυγαριά ακριβείας. Στη συνέχεια, εξηγείται γιατί θεωρήθηκε αναγκαία  η  συμμετοχή του ελικοπτέρου για τη μεταφορά των κατασχεθέντων: “Λόγω της δύσβατης και δυσπρόσιτης περιοχής, της μορφολογίας του εδάφους και του μεγάλου όγκου, τόσο των φυτών κάνναβης, των ποσοτήτων κάνναβης, που ανευρέθηκαν στο χώρο της φυτείας καθώς και τον καλλιεργητικό εξοπλισμό, που συσχετιζόταν με αυτή, χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο τύπου «SUPER PUMA», της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος, για τη μεταφορά τους». Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών του, καταλήγουν οι αστυνομικοί.

Exit mobile version