Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

21

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παιανία κουμπάρα: “Αναγνώρισε το σφάλμα της και μπήκε κάτω από το πετραχήλι”, λέει ο ιερέας
ΕΛΛΑΔΑ

Παιανία κουμπάρα: “Αναγνώρισε το σφάλμα της και μπήκε κάτω από το πετραχήλι”, λέει ο ιερέας

Παιανία κουμπάρα: "Ο Απόστολος Παύλος λέγει οι γυναίκες να προσεύχονται με αμφίεση σεμνή", είπε ο ιερέας που λόγω της αμφίεσης της κουμπάρας διέκοψε γάμο.

Ο ιερέας που διέκοψε τον γάμο στην Παιανία εξαιτίας της αμφίεσης της κουμπάρας μίλησε στην εκπομπή “Το Πρωινό” του ΑΝΤ1 για το τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια της τελετής. “Επέπληξα μια νεαρή κοπέλα δια την άσεμνη αμφίεση της και εν συνεχεία αναγνώρισε το σφάλμα της και ήλθε αυτοβούλως και μπήκε κάτω από το πετραχήλι και εξομολογήθηκε και μετανόησε και της επέβαλα κανόνα”, είπε, αρχικά, ο ιερέας. “Ο Απόστολος Παύλος λέγει οι γυναίκες να προσεύχονται με αμφίεση σεμνή, στολίζοντας τον εαυτό τους με σεμνότητα και σωφροσύνη, όχι, με περίτεχνες κομμώσεις και χρυσά κοσμήματα ή μαργαριτάρια ή ενδύματα πολυτελή αλλά με ό,τι ταιριάζει στις γυναίκες που λένε ότι σέβονται το Θεό, δηλαδή με καλά έργα. Τα σώματα μας είναι οίκος του Θεού και οφείλουμε να τα σεβόμαστε”, ανέφερε ο ιερέας.

Κορωπί κτήμα απάτη: «Καπνός» έγιναν χιλιάδες ευρώ μελλόνυμφων

Να υπενθυμίσουμε ότι στον εν λόγω γάμο στην Παιανία, ο ιερέας διέκοψε το μυστήριο διότι θεώρησε άσεμνη την αμφίεση της κουμπάρας, από την οποία και ζήτησε να φορέσει κάτι από πάνω της. “Πήγαινε ντύσου και έλα ξανά, εδώ δεν είναι πασαρέλα” είπε ο ιερέας στην κουμπάρα η οποία συμμορφώθηκε στις οδηγίες έβαλε την εσάρπα και το μυστήριο συνεχίστηκε.

Καραγιάννης: Δεν μπορείς να βγάζεις το πόδι, την πλάτη και το στήθος έξω, μπροστά στον ιερέα

Εξάλλου, για την ιερότητα του θεσμού της κουμπάρας μίλησε στην εκπομπή “Το Πρωινό” του ΑΝΤ1 ο Ανδρέας Καραγιάννης, με αφορμή τη διακοπή γάμου στην Παιανία από τον ιερέα. “Η κουμπάρα είναι πολύ ιερός θεσμός. Δεν μπορείς να βγάζεις το πόδι, την πλάτη και το στήθος έξω, μπροστά στον ιερέα, ενώ διαβάζει το μυστήριο της ακολουθίας του γάμου. Σταματάς το μυστήριο, της κάνεις ευπρεπώς παρατήρηση… Ενώ στην αρχή η αμφίεσή της ήταν ευπρεπής, καθώς υπήρχε εσάρπα που κάλυπτε επίμαχα σημεία. Εν συνεχεία αφαιρέθηκε η εσάρπα με αποτέλεσμα να σκανδαλιστεί ο κόσμος και τι ιερατείο”, είπε ο Ανδρέας Καραγιάννης.

“Τα χρυσά και τα πλουμιστά είναι ένα παραμύθι που λέτε συνέχεια όλοι δυστυχώς. Έτσι είναι το τελετουργικό, δεν θα απολογηθούμε για τα άμφια των παπάδων. Τα χρυσά είναι έτσι από βυζαντινούς χρόνους. Τα στήθη και τα μπούτια στις εκκλησίες δεν θα γίνονται ανεκτά. Να βλέπουμε εικόνες στα social media τη γυναίκα με το μίνι και τον παπά από πίσω με το ευαγγέλιο, δεν είναι αυτό εικόνα, αυτό είναι απρέπεια”, ανέφερε ο Ανδρέας Καραγιάννης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις