Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

25

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αποχαιρετισμός στα αεροδρόμια: Το Νταν Ντε Μπόνο βάζει… χρονικό όριο
ΚΟΣΜΟΣ

Αποχαιρετισμός στα αεροδρόμια: Το Νταν Ντε Μπόνο βάζει… χρονικό όριο

«Για πάνω από 3 λεπτά, να πάτε στο πάρκινγκ»

Σε μία ασυνήθιστη απόφαση προχώρησε το αεροδρόμιο της πόλης Ντάνεντιν, στη Νέα Ζηλανδία. Οσοι βρίσκονται στις ζώνες αναχώρησης, θα πρέπει πλέον να είναι… σύντομοι στην παρουσία τους εκεί, καθώς θεσπίστηκε χρονικό όριο «3 λεπτών για αγκαλιές και αποχαιρετισμούς». Το χρονικό όριο εναγκαλισμών με κάποιο αγαπημένο πρόσωπο που ταξιδεύει, θεσπίστηκε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για τη βελτίωση της ασφάλειας και τη διατήρηση της κυκλοφορίας στη ζώνη αναχωρήσεων. «Μέγιστος χρόνος αγκαλιάς 3 λεπτά. Για πιο έντονους αποχαιρετισμούς, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το χώρο στάθμευσης» γράφει η πινακίδα που απεικονίζει δύο σκιές να αγκαλιάζονται, σε μία αν μη τι άλλο, πρωτότυπη ενέργεια.

Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου, Νταν Ντε Μπόνο δήλωσε στο Radio New Zealand ότι τα προειδοποιητικά μηνύματα στις ζώνες αναχώρησης του αεροδρομίου μπορεί να είναι «αρκετά έντονα» και να περιλαμβάνουν ακόμα και επιβολή προστίμων. «Προσπαθούμε να το διασκεδάσουμε. Πρόκειται για ένα αεροδρόμιο και αυτές οι θέσεις στις αναχωρήσεις, είναι συνήθεις θέσεις για αποχαιρετισμούς» δήλωσε. Το πρόβλημα στο αεροδρόμιο ήταν πως ξόδευαν αρκετή ώρα στις ζώνες αναχωρήσεων, με αποτέλεσμα, λόγω της μικρής χωρητικότητας, να δημιουργείται θέμα έντονης συνάθροισης. «Δεν έμενε, έτσι, χώρος για τους άλλους. Το θέμα είναι να δώσουμε τη δυνατότητα και σε άλλους να κάνουν αγκαλιές» εξήγησε.

Ο Μπόνο δήλωσε μάλιστα πως οι υπάλληλοι έχουν γίνει μάρτυρες μέχρι και… ερωτικών πράξεων στον χώρο. «Τα αεροδρόμια είναι εστίες συναισθημάτων. Το προσωπικό μας έχει δει μερικά ενδιαφέροντα πράγματα όλα αυτά τα χρόνια» σχολίασε για το γεγονός. Πάντως, ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρχει αστυνόμευση γι’ αυτό, αλλά το προσωπικό θα ζητάει ευγενικά να αποχωρούν από το σημείο ώστε να δώσουν χώρο και σε άλλους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις