Οι μακαρονάδες είναι σίγουρα ένα από τα πιο εύκολα φαγητά, τα οποία λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Είτε είστε «μακαρονάς» είτε όχι, αν κάτι πρέπει να παραδεχτείτε είναι πως υπάρχουν πολλές συνταγές που μπορεί κανείς να δοκιμάσει, με πολλές παραλλαγές, ιδανικές για κάθε ουρανίσκο. Από τα κλασικά μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και κιμά, μέχρι την καρμπονάρα και το σουφλέ στον φούρνο μπορείτε να δημιουργήσετε ελεύθερα το δικό σας αγαπημένο πιάτο. Στην προκειμένη περίπτωση ανακαλύψαμε τη συνταγή του «κουρασμένου», μια συνταγή για μακαρονάδα στον φούρνο με σπανάκι και φέτα. Η συνταγή είναι της Emily Vagia και το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να βάλετε όλα τα υλικά σε ένα ταψάκι και να τα βάλετε στον φούρνο. Σε 20 με 25 λεπτά τα μακαρόνια σας θα είναι έτοιμα και ιδιαίτερα λαχταριστά.
Μακαρονάδα στον φούρνου του «κουρασμένου»
Υλικά
150 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
100 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. σπανάκι από κατάψυξη
300-500 ml νερό ζεστό
ρίγανη, θυμάρι, αλάτι και καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση
Προθερμαίνομαι τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε τα ζυμαρικά, τη φέτα, το σπανάκι και όλα τα μπαχαρικά και προσθέτουμε το νερό. Αν τα ζυμαρικά είναι σπαγγέτι τότε βάζουμε 300 γρ. ζεστό νερό. Αν τα ζυμαρικά είναι τριβελάκι, όπως αυτά που χρησιμοποίησα εγώ, τότε θα πρέπει να προσθέσετε περισσότερο νερό μέχρι να καλύπτονται τα ζυμαρικά καλά έτσι ώστε να μην καούν.
Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε και αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη τριμμένη μοτσαρέλα.