Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

25

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέο σχέδιο πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας από την ΕΛΑΣ – Η χαρτογράφηση και οι εξορμήσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο σχέδιο πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας από την ΕΛΑΣ – Η χαρτογράφηση και οι εξορμήσεις

Σε συνοικίες με επαναλαμβανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας

Ένα νέο σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης, που ελπίζουν να συμβάλει στην πρόληψη αλλά και την καταστολή του εγκλήματος, σε όλες τις μορφές του, έχουν θέσει σε εφαρμογή σταδιακά, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για οργανωμένες εξορμήσεις με τη συμμετοχή εκατοντάδων αστυνομικών και οχημάτων σε περιοχές, όπου, βάσει των στοιχείων, που έχουν μελετηθεί, καταγράφονται συχνά εγκληματικές ενέργειες. Έτσι στο χρονικό διάστημα της τελευταίας εβδομάδας και αφού είχε προηγηθεί η χαρτογράφηση, έλαβαν χώρα σχεδόν παράλληλα, δύο τέτοιες επιχειρήσεις. Η πρώτη αφορούσε ιδιαίτερα το κέντρο της Αθήνας, από την Ομόνοια έως τον ΄Αγιο Παντελεήμονα και σταθμούς του τρένου, ενώ η δεύτερη περιλάμβανε δυτικά προάστια και έφθασε μέχρι συνοικίες του Πειραιά. Στόχος της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε, αναλυτικά,  σε Πατήσια, Άγιο Παντελεήμονα, Ομόνοια και σε δύο σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς (Σταθμό Λαρίσης και Σταθμό Αττική), ήταν, λέει η Αστυνομία,  η πρόληψη και η καταστολή της παραβατικότητας, η ενδυνάμωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες και ο έλεγχος της νόμιμης παραμονής αλλοδαπών στη χώρα μας.

200 προσαγωγές, 10 συλλήψεις

Κατά την επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκαν: 402 έλεγχοι ατόμων, 200 προσαγωγές και 10 συλλήψεις για αδικήματα όπως κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ενώ 10 άτομα διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στη χώρα μας.

Από Αιγάλεω ως Σαλαμίνα

Η δεύτερη ανάλογη επιχείρηση έλαβε χώρα και πάλι βάσει της χαρτογράφησης της εγκληματικότητας,  σε Αιγάλεω, Καλλιθέα, Νίκαια, Κορυδαλλό, Πειραιά και Σαλαμίνα με πάρα κάτω  αποτελέσματα:

32 συλλήψεις για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας, παραβάσεις των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων, ενδοοικογενειακής βίας, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, για διωκτικά έγγραφα και άλλα αδικήματα.

Έγιναν 36 προσαγωγές, 1.132 έλεγχοι ατόμων, 824 έλεγχοι οχημάτων, 516 βεβαιώσεις κυκλοφοριακών παραβάσεων ενώ αφαιρέθηκαν 2 άδειες ικανότητας οδήγησης και 25 άδειες κυκλοφορίας. Η εφαρμογή του σχεδίου, καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ,  θα αξιολογείται ανά εβδομάδα και θα εκδηλώνονται νέες ανάλογες εξορμήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις