Τουρκία τρομοκρατική επίθεση: 4 νεκροί και 14 τραυματίες

ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία τρομοκρατική επίθεση: 4 νεκροί και 14 τραυματίες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τουρκία τρομοκρατική επίθεση: Σε εξέλιξη «κατάσταση ομηρίας» μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας

23.10.2024 | 19:12

Τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης στις εγκαταστάσεις της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας. Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών λέει ότι δύο τρομοκράτες που επιτέθηκαν στις εγκαταστάσεις της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας «εξουδετερώθηκαν», προσθέτοντας: «Έχουμε τρεις μάρτυρες και 14 τραυματίες». Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως οι νεκροί είναι τέσσερις. Δεν είναι σαφές πόσοι ήταν οι δράστες.

Νωρίτερα, σημειώθηκε έκρηξη στο σημείο, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με την ασφάλεια των εγκαταστάσεων ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας είχε μιλήσει για «τρομοκρατική επίθεση». Η τηλεόραση HaberTurk μετέδωσε ότι η έκρηξη την Τετάρτη μπορεί να προκλήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις ασφαλείας, ασθενοφόρα και πυροσβέστες, ενώ οι υπάλληλοι της εταιρείας μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ. Το CNN Turk κάνει λόγο για παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη μπροστά από την πύλη και ακολούθησαν συμπλοκές των τρομοκρατών με τις δυνάμεις ασφαλείας του κτιρίου, ενός βιομηχανικού πάρκου, όπως εξηγούν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Το CNN Turk μεταδίδει πως «τρομοκράτες έφτασαν στο σημείο με ταξί» και ότι, μετά την έκρηξη, άρχισαν να πυροβολούν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η παρακάτω εικόνα, που τραβήχτηκε από πολίτη στο σημείο, φέρεται να δείχνει δράστη της επίθεσης: ΜΜΕ μετέδωσαν νωρίτερα πληροφορίες για κατάσταση ομηρίας σε εξέλιξη, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Το περιστατικό θεωρείται πως έχει λήξει.

Exit mobile version