Θεοδωρικάκος: Δεν θα καταργηθεί το πλαφόν κέρδους που έχει μπει στα σούπερ μάρκετ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Δεν θα καταργηθεί το πλαφόν κέρδους που έχει μπει στα σούπερ μάρκετ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Για το πλαφόν κέρδους που έχει μπει στα σούπερ μάρκετ και όπως τόνισε δεν θα καταργηθεί μίλησε το πρωί της Τετάρτης 23/10 ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.

23.10.2024 | 09:54

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε πως το βάρος της κυβέρνησης πέφτει στην εξασφάλιση της οικονομικής ανάπτυξης σε βάθος χρόνου και την ανταγωνιστικότητα. «Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να μειώνονται διαρκώς οι κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες και αυξάνουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών» διαμήνυσε.

«Από την πρώτη μέρα είπα στη βιομηχανία τροφίμων, στις πολυεθνικές εταιρείες και τα σούπερ μάρκετ ότι πρέπει να ανταποκριθούν με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και να μειώσουν το μεσοσταθμικό τους κέρδος. Από την πολιτεία ζητάμε να αυξήσουμε τους ελέγχους για να τηρείται αυτή η νομιμότητα. Οι έλεγχοι θα ενταθούν όσες μειώσεις και να κάνουν τα σούπερ μάρκετ», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. «Δεν πρόκειται να καταργηθεί το πλαφόν κέρδους που έχει μπει στα σούπερ μάρκετ» υπογράμμισε ενώ πρόσθεσε «οι τιμές στα σούπερ μάρκετ το καλοκαίρι ήταν κατά μέσο όρο, μικρότερες κατά 1-2% από πέρυσι».

 

«Η αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε με κίνητρα»

Η κυβέρνηση στρέφεται σε παραγωγικές επενδύσεις, με τον υπουργό Ανάπτυξης να εξηγεί πως αφορά τις παραμεθόριες περιοχές σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικότητας, κυρίως στις βιομηχανίας. «Ρίχνουμε στην αγορά τα προσεχή 3 χρόνια πάνω από 3 δις ευρώ με κίνητρα, φοροαπαλλαγές και ενισχύσεις. Οι επιχειρηματίες κάνουν επενδύσεις όπου τους συμφέρει. Η αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε με κίνητρα, βελτίωση υποδομών με το κατάλληλο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο για την ασφαλή μεταφορά των προϊόντων, χωρίς μεγάλο κόστος, ώστε να δημιουργηθούν καλές θέσεις εργασίας και να κρατήσουμε εκεί τα νέα παιδιά», είπε κλείνοντας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τζέφ Μπέζος και Λόρεν Σάντσεζ παντρεύτηκαν στο νησί Σαν Τζόρτζιο Ματζιόρε της Βενετίας 23.10.2024 | 09:54
Οικονομάκου για Τσερέλα: «Θα έρθει στην Ελλάδα, εγώ δεν είναι εφικτό να πάω λόγω των παιδιών» 23.10.2024 | 09:54
Κατερίνα Καινούργιου: Ο πατέρας μου είχε τη μανία να γίνω δικηγόρος, δήλωσα κρυφά σχολή κι έγινε ο κακός χαμός στο σπίτι 23.10.2024 | 09:54
Μήνυμα ενότητας και ενίσχυσης των δεσμών με την Ομογένεια των ΗΠΑ μετέφερε ο Γιάννης Λοβέρδος 23.10.2024 | 09:54
Τέξας: Καταδίκη σοκ 206 ετών για την εν ψυχρώ δολοφονία φοιτητή έξω από μπαρ 23.10.2024 | 09:54
Ντέμης Νικολαΐδης για Άννα Βίσση: Πρώτη φορά την είδα πριν από δυο χρόνια, δεν είναι ότι δεν μου επιτρεπόταν, απλά δεν πήγαινα 23.10.2024 | 09:54
Δήμος Βερύκιος: Βαρύ πένθος για τον δημοσιογράφο 23.10.2024 | 09:54
Πετούσε γλάστρες και χαλιά από το μπαλκόνι στον Βόλο μετά από καβγά με τη σύζυγό του που τον κατηγόρησε για ομόφυλη σχέση 23.10.2024 | 09:54
Exit mobile version