Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

26

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σαμαράς – Μητσοτάκης: “Μετωπική” προ των πυλών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς – Μητσοτάκης: “Μετωπική” προ των πυλών

Σαμαράς - Μητσοτάκης: Απάντηση στην αιχμή του πρωθυπουργού

Απάντηση στην αιχμή του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά του Αντώνη Σαμαρά νωρίτερα στη Βουλή με αφορμή τους «χαριεντισμούς του» με τον Νίκο Παππά δίνουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά σχολίασαν:

«Είναι προφανές ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στον κ. Σαμαρά όχι επειδή χαιρέτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έτυχε να καθίσει δίπλα του σε δημόσια εκδήλωση… Άλλωστε η δήλωση του κ. Σαμαρά για τη σκευωρία Νοβάρτις, ότι θα πάει όλους τους υπεύθυνους ”μέχρι τέλους”, ισχύει στο ακέραιο. Ο πραγματικός λόγος βρίσκεται στα ”ήρεμα νερά” με την Τουρκία, που διαταράσσονται καθημερινά πλέον, μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις. Όπως αυτή μόλις τώρα, με τη νέα Navtex της Τουρκίας. Που μας ανακοίνωσε ότι όχι μόνον η Κάσος αλλά ούτε η Λέσβος ούτε και η Χίος έχουν υφαλοκρηπίδα! Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τα σοβαρά, στα σύνορά μας. Χωρίς άλλους επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς, βραχύβια ”σύμφωνα φιλίας” και υποκλίσεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχώρησε επιδεικτικά από την ολομέλεια όταν πήρε τον λόγο ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν επέστρεψε, για τη δευτερολογία Ανδρουλάκη, εξήγησε: «Απόρησαν κάποιοι γιατί δεν παρακολούθησα την ομιλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο 13-0 για παράβαση καθήκοντος. Ούτε θα συνομιλήσω μαζί του, ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του. Αυτό επιβάλλει ο κοινοβουλευτισμός. Προστατεύω το πολίτευμα με αυτή τη στάση». Ο πρωθυπουργός συνέχισε, εξηγώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αυτή τη στιγμή αρχηγό, λέγοντας ότι «δεν ξέρουμε με ποιο κόμμα έχουμε να κάνουμε, με το κόμμα του Κασσελάκη, του Πολάκη, του Φάμελλου, του Γκλέτσου. Όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρει έναν αρχηγό θα είμαι και πάλι εδώ» κατέληξε ο πρωθυπουργός, και προανήγγειλε ότι θα αποχωρεί κάθε φορά που θα μιλάει ο Νίκος Παππάς, μέχρι ο ΣΥΡΙΖΑ να εκλέξει αρχηγό.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες Νίκος Παππάς και Αντώνης Σαμαράς είχαν βρεθεί σε εκδήλωση, με τον φωτογραφικό φακό να καταγράφει τη μεταξύ τους χειραψία, τα χαμόγελά τους και τη σύντομη συνομιλία που είχαν. Οι φωτογραφίες είχαν κάνει το γύρο του διαδικτύου και είχαν προκαλέσει σχόλια, μιας και ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ένα από το 10 πολιτικά πρόσωπα που είχαν στοχοποιηθεί στην υπόθεση Novartis από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις