Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

28

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πιάστηκε στου Παπάγου ο διαρρήκτης “με τον φακό και το κατσαβίδι”
ΕΛΛΑΔΑ

Πιάστηκε στου Παπάγου ο διαρρήκτης “με τον φακό και το κατσαβίδι”

Ψάχνουν τον συνεργό

Με το φακό στο ένα χέρι και στραμμένο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και με το κατσαβίδι στο άλλο, 61χρονος με τη συνδρομή συνεργού, παραβίαζε το ένα μετά το άλλο σταθμευμένα αυτοκίνητα και αφαιρούσε από μετρητά και ηλεκτρονικές συσκευές μέχρι ό,τι άλλο αξίας έβρισκε.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι καταγγελίες των οδηγών, που επέστρεφαν συνήθως από καταστήματα στα οποία ψώνιζαν, για τα κρούσματα διαρρήξεων σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην περιοχή του Παπάγου, κινητοποίησαν την Αστυνομία, που ξεκίνησε έρευνα. Η έρευνα ήταν βασισμένη στα στοιχεία, που παρέθεταν τα θύματα των άγνωστων διαρρηκτών με το κατσαβίδι και τον φακό. Ολοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων, που τα έβρισκαν παραβιασμένα, συνέπιπταν στο ότι όταν οι δράστες έσπασαν τα τζάμια, αυτά ήταν σταθμευμένα σε δρόμους με χαμηλό φωτισμό, αλλά κοντά σε καταστήματα.

Μυστικές περιπολίες

Από το Τμήμα Ασφάλειας Παπάγου-Χολαργου σχηματίστηκαν ομάδες αστυνομικών, που ξεκίνησαν μυστικές περιπολίες σε μέρη «ύποπτα», βάσει των πάρα πάνω στοιχείων, για δράση του άγνωστου δράστη και του συνεργού. Εν τέλει η μέθοδος απέδωσε και βραδινές ώρες συνελήφθη ο 61χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Αναζητείται ο συνεργός του. «Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παπάγου-Χολαργού, εντόπισαν τον 61χρονο στην περιοχή του Παπάγου να περιεργάζεται το εσωτερικό οχήματος με τη χρήση φακού, ενώ στη θέα των αστυνομικών απέρριψε κατσαβίδι, που είχε στην κατοχή του.

Χαμηλός φωτισμός 

Από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος πλησίαζε τα αυτοκίνητα – στόχους του, που ήταν σταθμευμένα σε οδούς με χαμηλό φωτισμό πλησίον καταστημάτων, και με τη χρήση φακού έλεγχε το εσωτερικό των οχημάτων για να εντοπίσει αντικείμενα αξίας. Σε περίπτωση εντοπισμού αντικειμένων, προέβαινε σε θραύση των φινιστρινιών των οχημάτων με τη χρήση κατσαβιδιού και αφαιρούσε τα αντικείμενα από το εσωτερικό των οχημάτων». Στο πλαίσιο της έρευνας, εξιχνιάστηκαν επιπλέον 4 περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν ο 61χρονος κι ο συνεργός του εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες στην ευρύτερη περιοχή.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις