Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

28

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συνελήφθη ο Τούρκος οδηγός φορτηγού στο οποίο βρέθηκε ένας νεκρός κι ένας λιπόθυμος
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο Τούρκος οδηγός φορτηγού στο οποίο βρέθηκε ένας νεκρός κι ένας λιπόθυμος

Με εντολή εισαγγελέα

Συνελήφθη Τούρκος οδηγός φορτηγού-ψυγείου στη Θεσπρωτία, στο βαρύ όχημα του οποίου βρέθηκαν δύο αλλοδαποί, παράτυποι μετανάστες εκ των οποίων ο ένας νεκρός και ο δεύτερος σε σοβαρή κατάσταση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο ίδιος, που παραπέμπεται σε πρώτη φάση με την κατηγορία της διακίνησης παράτυπων μεταναστών, ισχυρίζεται στους αστυνομικούς ότι οι δύο αλλοδαποί μπήκαν εν αγνοία του στο φορτηγό-ψυγείο, προφανώς σε μια στάση που έκανε. Πρόσθεσε ότι το αντελήφθη όταν επέστρεψε και παρατήρησε ότι η σφραγίδα του φορτίου ήταν παραβιασμένη και γι αυτόν τον λόγο άνοιξε την πόρτα και είδε τους δύο αλλοδαπούς. Ο ίδιος ο Τούρκος οδηγός, ο οποίος δήλωσε ότι μετέφερε ξηρούς καρπούς με προορισμό την Ιταλία, ήταν αυτός που τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ανέφερε ότι βρήκε σε οικτρή κατάσταση του δύο αλλοδαπούς. Αμέσως έφθασε στον τόπο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τους αλλοδαπούς, αγνώστων στοιχείων στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του ενός ενώ ο δεύτερος, τραυματισμένος νοσηλεύεται.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Για το σοβαρό περιστατικό η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι μεσημέρι της Πέμπτης συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Παραμυθιάς,» αλλοδαπός, που κατηγορείται για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

Το χρονικό κατά την ΕΛΑΣ

«Ειδικότερα», προσθέτει στην ανακοίνωση «ως προς το χρονικό της υπόθεσης, το μεσημέρι, ο αλλοδαπός (σ.σ.Τούρκος οδηγός), ενημέρωσε τηλεφωνικά το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ότι κατά τη διάρκεια στάσης, που έκανε με το φορτηγό ψυγείο, που οδηγούσε, στο Νεοχώρι Δήμου Σουλίου, διαπίστωσε την παραβίαση της σφραγίδας του φορτίου που μετέφερε με τελικό προορισμό την Ιταλία. Ακολούθως, σε έλεγχο που πραγματοποίησε ο ίδιος, εντόπισε εντός του φορτηγού δύο άτομα αγνώστων στοιχείων, πιθανόν αλλοδαποί, σε λιπόθυμη κατάσταση. Κατόπιν αυτών, κλήθηκε σταθμός Ε.Κ.Α.Β., με τον οποίο διακομίστηκαν τα δύο άτομα στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του ενός.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας και διατάχθηκε η σύλληψη του οδηγού. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις